Francis Ford Coppola идва за новия си филм в Балчик

Pinterest LinkedIn +

В специално писмо до министъра на културата проф. Стефан Данаилов световноизвестният филмов режисьор Франсис Форд Копола (Francis Ford Coppola) се обръща с молба за подкрепа за възможността да снима в България, писа News.bg

Лентата, по която работи режисьорът, е по разказ на големия румънски писател и културолог Мирча Елиаде.

Писмото на Копола пристигна, след като Министерството на културата даде принципното си съгласие в Двореца в Балчик да се направят част от снимките на новия филм по творбата на Мирча Елиаде. Искането за това беше отправено от Министерството на културата на Румъния.

"Изключително съм доволен от прекараното от мен време в Източна Европа и имам топло чувство към България – до такава степен, че кръстих единствената си дъщеря София, а името й се изписва по същия начин като името на столицата на вашата страна”, изтъква в писмото си Франсис Форд Копола.

Създателят на "Кръстникът" и "Апокалипсис сега" посочва в писмото си, че иска да заснеме главните сцени в новия си филм в историческия дворец на кралица Мария в Балчик.
Той се надява снимките да се осъществят от 10-ти до 15-ти ноември тази година, като подготвителната дейност за тях Копола планира за края на октомври.

Като се надява на подкрепата на проф. Стефан Данаилов за осъществяване на новото си творческо начинание, Франсис Форд Копола изпраща на министъра на културата бутилка вино от своите лични лозя в Калифорния.

Надявам се да го харесате толкова, колкото и вашите велики български вина, пише в края на писмото си прочутият филмов режисьор.

Сподели.