Трилър с Jodie Foster - най-гледания филм в Америка в началото на октомври

Pinterest LinkedIn +

Въпреки неодобрението, което някои американски авиолинии изказаха относно събитията във филма “Flightplan”, веднага след излизането си той оглави актуалния US Boxoffice.

Jodie Foster е звездата в трилъра, чието действие се развива в самолет, където тя и дъщеря й пътуват над океана. Момиченцето изчезва безследно и майката трескаво тръгва да го търси въпреки твърденията на пътниците и екипажа, че такова дете не се е качвало на борда.

Директно на второ място влиза фантастиката “Serenity”. Това е името на космически кораб, чийто екипаж върши всичко в галактиката, стига то да е добре заплатено. Филмът е базиран на телевизионния сериал от 2002 г. “Firefly”.

Третото място се заема от филма на съвремения разказвач на приказки за възрастни Tim Burton, който  отново разгръща фантазията си този път в анимационен филм. “Corpse Bride” е вторият му шедьовър тази година, където след “Charlie And The Chocolate Factory” отново ползва любимите си актьори Johnny Depp и Helena Bonham-Carter, дори и само като гласове.

След тригодишно отсъствие режисьора David Cronenberg отново е на линия  с новата си творба - “A History Of Violence”. Съзвездие от актьори начело с Viggo Mortensen и Ed Harris, участват в историята за едно обикновено американско семейство, чийто живот претърпява пълна метаморфоза след като бащата извършва неволно убийство.

Веднага след него на пето място застава “Into The Blue”, екшън-драма разказваща за неприятностите на група професионални гмуркачи, които неволно преплитат пътя си с безкомпромисен наркобос. Без да искат те се натъкват на “специален товар” в потънал самолет, която е бил предназначен да бъде намерен от друг.

На шесто място е романтичната комедия “Just Like Heaven” с участието на Reese Witherspoon, която успя да събере значителни приходи до момента. Въпреки това е далеч от рекорда отпреди 3 години на предишния хитов филм с Reese “Sweet Home Alabama”, който само за три дни върна вложения бюджет от 36 млн. долара.

На седмо място пада първенеца от миналата седмица  “The Exorcism Of Emily Rose”.  Мистичният психотрилър с участието на Laura Liney и Tom Wilkinson разказва историята на адвокатка и свещеник замесени в извършването на екзорсизъм над младо момиче.

“Roll Bounce” е музикална комедия, която влиза под номер осем тази седмица. Историята във филма ни разкрива живота на група момчета и момичета през 70-те, за които щастието се крие в карането на ролери по цял ден.

На девета позиция се намира “The Greatest Game Ever  Played”. Драма, проследяваща истински събития от 1913 г, когато на шампионата по голф “US Open” 20 годишен младеж разгромява тогавашния абсолютен шампион.

На фона на летните блокбастъри американската публика се поумори от високоскоростни екшъни и все повече й допадат неангажиращи комедии от рода на  “The 40-Year Old Virgin”. Забавната приказка за 40 годишния девственик, който се запознава със самотна майка с три деца и представите му  за живота и секса тотално се променят, тази седмица е на десето място.


Боксофис класация на Северна Америка 30 септ. – 02 окт.

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Flightplan”

55 $ млн.

46 $ млн.

2. “Serenity”

39 $ млн.

10 $ млн.

3. “Corpse Bride”

30 $ млн.

33 $ млн.

4. “A History Of Violence”

32 $ млн.

9 $ млн.

5. “Into The Blue”

50 $ млн.

7 $ млн.

6. “Just Like Heaven”

58 $ млн.

38 $ млн.

7. “The Exorcism Оf Emily Rose”

19 $ млн.

68 $ млн.

8. “Roll Bounce”

10 $ млн.

12 $ млн.

9. “The Greatest Game Ever  Played”

25 $ млн.

4 $ млн.

10. “The 40-Year Old Virgin”

26 $ млн.

101 $ млн.


Сподели.