Music Idol 2 - все по-често и все по-риалити

Pinterest LinkedIn +

Вторият сезон на музикалното шоу Music Idol ще смени схемата на излъчване като зрителите ще могат да гледат епизодите всеки ден по бТВ, съобщиха на пресконференция по повод старта на предаването продуцентите от Междинна станция.

Music Idol 2 стартира излъчване на 25 февруари като във формата на тазгодишното издание са въведени редица промени. "Голямата награда отново е договор с Вирджиния Рекърдс, но изненадата е, че към нея ще прибавим и парична награда, както и още други награди", обясни Ренета Викторова заместник-директор "Програма" на бТВ.


Отляво надясно: Димитър Ковачев-Фънки, Ренета Викторова, Андрей Арнаудов и Иван Христов.
Снимка: Avtora.com

Щастливците, които ще могат да се доберат до малките концерти и които ще претендират за първото място, този път ще само 18, вместо 40-те участника миналата година. Всяка седмица ще отпада по един претендент, докато борят им стане 12. Най-добрите 12 отиват на финал.

"Малките концерти ще имат изцяло нова визия и съдържание", обясниха продуцентите и водещи на предаването Иван и Андрей. "След съвет на притежателите на лиценза от Fremantlemedia решихме тази година да наблегнем и на по-риалити визия, ще представим развитието на участниците извън сцената", допълват водещите на "Сблъсък".

След като бъдат селектирани, всяка седмица на 12-те финалисти, в зависимост от задачата която музикалният продуцент Дони им постави, ще им бъде назначаван по един ментор - известен музикант, който да води майсторския клас на участниците. Менторите няма да са само български звезди, като в момента се водят преговори за ангажирането на Дзукеро (Zucchero) и Кайли Миноуг (Kylie Minogue).


"Гоним идеята, че накрая победителят ще е още по-добър от предишния", заяви като член на журито Димитър Ковачев-Фънки. Снимка: Avtora.com

За инструменталната част на Music Idol 2 ще отговарят групите Акага и ТЕ, като в едно от изданията към тях ще се присъедини и бендът на Вили Казасян, който е и председател на четиричленното жури, което ще избере победителя.

Сподели.