Димитър Ковачев - Фънки: "Music Idol е един храм на музиката. На неговите порти е застанал паладинът Фънки!"

Pinterest LinkedIn +

След старта на Music Idol 2 възмутени граждани изготвиха петиция, която осъжда отношението на Димитър Ковачев - Фънки към кандидатите за изява в музикалното шоу. За коментар относно зрителската реакция във връзка с поведението на Фънки Avtora.com потърси самия него.

.: Avtora.com: Здравейте г-н Ковачев! Безкомпромисното ви отношение към кандидатите за Music Idol 2 породи вълна от гражданско възмущение и недоволство, защо сте толкова строг към младите кандидат-идоли?

Димитър Ковачев - Фънки: Аз съм просто участник в журито. Music Idol е един храм на музиката. На неговите порти е застанал паладинът Фънки и задачата му е да попречи този храм да бъде опорочен. Няма как да допусна да влязат в него някои от кандидатите, които се явиха. Не знам дали го осъзнават, но по този начин им правя услуга.

.: Кое ви направи най-лошо впечатление в кандидатите?

Фънки: Независимо къде си - в Muisc Idol или друго подобно предаване, идеята е като отидеш там и хората, които те видят да кажат "Ех браво, ето!", а не да идеш все едно да изпушиш една цигара пред входа и да се върнеш. Липсва уважение към цялата тази работа. Защо го правиш дявол да го вземе! Нямаш ли огледало в къщи? Никога ли не си се виждал? Тези хора не си ли задават тези въпроси? Не става! Нали ме разбирате, все пак говорим за идола на България.

.: Как приемате хората без качества, но с огромно самочувствие?

Фънки: Аз съм музикант от малък. Видял съм адски много, и като музикант и като промоутър. Колкото по-"скапана" е една звезда, толкова по-глупави претенции има. Колкото по-велик е един човек, толкова по-нормален е. Мога да ви дам хиляди примери. Трудничко е в журито, но когато си в такава чудесна компания, каквато е тази на маестро Вили Казасян, Люси и Есил е по-лесно; успяваме да го ударим на майтап, с което издържахме на целодневния график.

Храня една тайна надежда дълбоко в сърцето си, че ако има Music Idol догодина хората ще си помислят по въпроса дали са за там или не са. Надявам се съвсем друг тип хора да се явят на кастинга.

.: Какви качества търсите в кандидатите?

Фънки: Критериите ни са много комплексни, все пак търсим идола на България. Това трябва да е човек, който да те грабне веднага, да е достатъчно акустичен и вокално да е добре. Няма място за пропуски, все пак говорим за млади хора с толкова много средства за информация - медиите, интернет - няма място за пропуски.
Човекът трябва да отговоря на много критерии, за да може, когато представим новият музикален идол на България, хората да кажат: "Ето виж какъв готин пич или готина мадама, хем пее страшно, хем е с позитивно и готино излъчване."

.: Като съпрезидент на една от водещите промоутърски компании в България - Sofia Music Enterprises, може ли да кажете какви изненади за феновете подготвяте в рамките на близкото бъдеще?

Фънки: Вече приключихме летния период с концертите, които правим. Ще дойдат Кайли Миноуг, след това Марк Нопфлър, на 4-ти юли Deff Lepard с Whitesnake и на 12-ти - Ministry. В момента вече работим за есента. Но повече разсъждаваме къде ще ходим на почивка.

.: Смятате ли да посетите концертите на Metallica и на Kiss в София?

Фънки: На Kiss няма да отида. Преди 10 години бях поканен от мои колеги на концерта им в Прага и останах много разочарован. Видях на сцената едни маскирани хора с шкембета и някак си ми стана леко тъжно.Това е лично мнение, не искам да се разочаровам още повече. Metallica ще посетя на всяка цена, няма как.

Сподели.