Мощен скандал на церемонията на Vibe Аwards

Pinterest LinkedIn +

Мощен скандал съпроводи тазгодишната церемония на Vibe Аwards, съобщи www.mtv.com. Наградите за хип-хоп, рап и R’n’B музика на списанието Vibe, бяха раздадени в Лос Анжелис на 15 ноември.По време на церемонията е бил намушкан с нож Jimmy James Johnson, който се е доближил хип-хоп звездата Dr. Dre, за да му поиска автограф и се е опитал да го нападне.

Световните агенции разпространиха новината че Johnson е бил нападнат от няколко човека, включително Young Buck(с истинско име David Darnell Brown) от G-Unit. Той е издирван по случая от полицията в Санта Моника, с обвинение, че е наръгал Джонсън, съобщава www.cnn.com.

Young Buck е арестуван няколко пъти в Нешвил, за различни престъпления. G-Unit, които записват за лейбъла на Д-р Дре и получиха награда за “Най-добра група”, още не са коментирали случая.

"Браун е ясно заснет (на видеозапис) да държи нож, след нападението и един от участниците в побоя, който полицай се опитаха да прекратят с лютив спрей. Молим господин David Darnell Brown да се предаде на полицията." – е заявил полицейския шеф James Butts на пресконференция по повода.

Според същия сайт, в резултат на мелето в залата са започнали да хвърлят столове, като се е наложило то да бъде разпръснато от полицията с лютив спрей. Част от 1000-та души, присъствали на церемонията, са се разтичали към изхода.

Церемониятa е продължила четиридесет минути, след като страстите са утихнали. Излизайки на сцената, Dr. Dre е благодарил на организаторите, отбелязвайки, че дори подобен неприятен инцидент не може да му развали настроението.

“Изпълнител на годината” стана Alicia Keys, която получи награда и за “Най-добра R’n’B песен”. За “Най-добра съвместна дейност” беше отличено парчето "Why (Remix)", на Jadakiss, с Anthony Hamilton, Styles P., Common & Nas. “R&B глас на годината” получи Usher, а наградата за “Най-успешно завръщане” - Twista.

Сподели.