Morrissey за Маргарет Тачър: Тя бе терор без нито един атом човечност

Pinterest LinkedIn +

Английският рок певец Morrissey явно не се е трогнал от смъртта на бившия премиер на Великобритания Маргарет Тачър (Margaret Thatcher). "Желязната лейди" почина на 8 април на възраст 87 години, а бившият фронтмен на The Smiths не се изказа особено ласкаво за нея.

"Тачър не бе силен или страхотен лидер. Не нея просто не ѝ пукаше за хората и цялата тази грубост бе трансформирана в някаква смелост от медиите, които се опитват да пренапишат историята, за да пазят патриотизма. Истината е, че няма британски политик, който да е бил по-презиран от Маргарет Тачър.

Всяко нейно действие бе посрещано с негативизъм. Тя унищожи британското манифактурно производство, тя мразеше миньорите, мразеше изкуствата, мразеше ирландските бойци за свобода и ги остави да умрат, мразеше бедните в Англия, мразеше Грийнпийс. Тачър беше истински терор без нито един атом човечност.

Ако сега обаче се опиташ да напишеш коментар под статия за нея, ще бъдат взети мерки за сигурност и ще бъдеш цензуриран. Ако решиш да споменеш "Малвинските острови", това ще бъде сменено с "Фолклендските острови". Ако напишеш "Тачър", това ще бъде омекотено на "Маги". Ето така се случват нещата в едно недемократично общество", каза Morrissey в официално обръщение.

Сподели.