Morrissey: Пенсионирам се до две години

Pinterest LinkedIn +

Бившият фронтмен на британската алтърнатив банда The Smiths, Стивън Патрик Мориси, декларира намерението си да преустанови активната си концертна дейност на 55-годишна възраст.

На 22 май 2012 г. той навърши 53 г., а през юли ще стартира турне в Европа, след като по-рано тази година концертира интензивно в Южна Америка, Азия и САЩ.

В началото на 2009 г. той издаде своя последен към днешна дата, девети студиен солов албум - Years of Refusal, достигнал трето място в UK Top 40, а в края й колабира на сцената още след края на откриващата песен на концерта си в Oasis Centre в Суиндън.

В скорошно интервю Morrissey сподели, че чувства, че бързо е започнал да остарява.

"Донякъде съм шокиран от това, че стигнах толкова надалеч. Това е моята 30-та година (на сцената) и възрастта ми започна да си казва думата, което е естествено за повечето хора. Тялото започна да се променя и няма абсолютно нищо, което да сториш срещу това. Дали бих искал да се превърна в нещо като Анди Уилямс на нашето време?", разсъждава Мориси, визирайки родения през 1927 г. американски изпълнител с 18 златни и 3 платинени албума.

"Колкото и да го мисля, всички ние най-вероятно ще бъдем взривени от сирийския парламент много скоро, така че в общия план това (какво ще правя) не е от кой знае колко съществено значение".

Сподели.