Море, безгрижие и свободни форми щастие в новия хит "Аркутино" на Рейчъл Роу

Pinterest LinkedIn +

Както и самото име на сингъла подсказва, това е музика за море, безгрижие и свободни форми щастие. Там някъде между зациклените звуци от пиано, отличителния денс ритъм и текста, който звучи като припева на лятото, срещаме една нова версия на Рейчъл Роу - с дъх на морски бриз. Като едно от любимите й български кътчета по морето, плажът Аркутино неслучайно ще се превърне в метафора за солените пясъчни спомени.

Песента е по музика и текст на Rachel Row, аранжиментът е създаден от Страхил Велчев-KiNK и Денис Попстоев. Видеото, дело на талантливите Петър Вълчев (режисьор и оператор) и Невелин Вълчев (монтажист), визуализира усещането за непреодолимия копнеж за лято и свобода.

Рейчъл Роу (Rachel Row) или Рахел-Лилия М. Тодорова, както е истинското й име, има разнообразен музикален опит. Създава музика и текстове за Камелия Тодорова, Графа, Рут Колева, Криста, Мария Илиева, Любо Киров, Сантра и др. Изпълнява собствена съвременна поп музика, автор е на музика за филми, има опит с главни роли на мюзикълната сцена, както и с дублажи на филми и музикална режисура.

Един от големите й успехи е песента “Follow the Step”, която завладява световните медии и клубове, както и нейният ремикс, направен от световноизвестния български електронен артист Страхил Велчев-KiNK. Парчето е обявено за вокален химн на Ибиса през 2013 г., което води и до издаването му от лейбълите "Defected" (Великобритания) и "Universal" (Австралия) с нова доза успешни ремикси. Сериозна подкрепа среща от големите музикални медии BBC Радио 1, Rinse FM, MTV, а в популярни класации като Resident Advisor, Beatport, Groove Magazine го нареждат на челни места. Този грандиозен успех дава тласък на кариерата на певицата, която съвместно с KiNK, е поканенa на множество участия из Европа, Америка, Азия, сред които Roskilde Festival (Дания), Berghain (Берлин), Tomorrowland (Белгия), Sonar (Испания), Amsterdam Dance Event и много други.

Сингълът “2 love you” на Rachel Row, в колаборация с KiNK, допълва опита й като световно признат артист и е още един достигнат връх в кариерата й. Холандският лейбъл “Running Back” издава парчето, а най-големите британски радиа – ВВС Радио 1 и Rinse FM – го въртят непрекъснато, като забележителното е, че първият тираж на плочата се разпродава за 3 дни.

Сред последните проекти, върху които работи, е албумът на Криста “У дома”, който създава съвместно с Криста и Борислав Бояджиев-Борче. Съвсем скоро певицата представи и “Да ти споделя“  първата песен от предстоящия албум “Лилия”, с която Рейчъл Роу открехна завесата пред новия си проект. В началото на есента се очаква новият албум да бъде официално представен. В него ще видим Рейчъл в различни превъплъщения и търсения, но винаги вярна на красивата си женска енергия и дълбока чувственост.

Дотогава може да включим лятото с новото горещо парче, претендент за летен хит: “Аркутино”.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.