"Moloko" на живо в София

Pinterest LinkedIn +

Сензацията от Острова избра България за първия концерт от турнето си
Поп - сензацията от Острова “МОLОКО” ще изнесат концерт в зала 1 на НДК на 11 октомври 2003 година. По покана на Агенция “ПРИМА”, Роузин Мърфи /вокал/ и Марк Брайдън, пристигат на 10 октомври с екип от 4-ма музиканти, 7 души технически персонал и два тона техническо оборудване. Според изискване на групата, ще бъдат настанени в петзвезден хотел в центъра на столицата.
Концертът в София е първият от турнето “Statues Tour 2003“ в Европа и Австралия.

“Statues” е името на последния албум на групата, разпространяван в България от “Вирджиния рекърдс”. Роузин Мърфи е автор на емоционалните текстове на десетте песни в албума. Диско-поп продукцията “Statues“ е комбинация от крайни емоции и стимулираща музика.
tПървият сингъл “Familiar Feeling“, който излиза на 10 февруари 2003 година, е с емблематично звучене за албума – силно оркестрирана диско музика.Осмото парче в албума “The Only Ones “ става саундрак на филма “Джони Англичанина “.
Четвъртият студиен албум на “МОLОКО” е достоен последовател на продукцията “Things To Make And Dо” /2000 год./, от който са хит синглите “The Time Is Now”, “Pure Pleasure Seeker”, “ Indigo” и миксът на парчето “Sing It Back “.

“MOLOKO“ е създадена през 1994 година в Шефийлд, Англия. Името на групата е взаимствано от романа на Anthony Burgees “The clockwork orange “, където “moloko” е напитката, която консумират в местен бар.
Любопитната история на “MOLOKO”, която започва преди десетилетие, е поставена от един флирт. Роузин Мърфи и Марк Брайдън се срещат на парти. По това време Maрк е утвърден продуцент в музикалните среди, работил с “Кrush” и “House Arrest”. Роузин се запознава с него като му задава въпроса: “Do you like my tight sweater?” /”Харесваш ли прилепналия ми пуловер?”. Отговорът е ясен – първият съвместен албум е озаглавен точно така “Do you like my tight sweater?”/23.10.1995 г./
Сподели.