Модерни технологии и геймъри на БАИТ ЕКСПО 2008

Pinterest LinkedIn +

От 4-ти до 8-ми ноември тази година се проведе 13-тото специализирано изложение за информационни и комуникационни технологии БАИТ ЕКСПО 2008. Най-новите електронни "играчки" от всякакъв вид и калибър за пореден път си дадоха среща в "Интер Експо Център" в София.

Тазгодишното мото на изложението беше "Технологията следва природата – да поемем заедно по правилния път". В резултат на това основният акцент падаше върху представяне на "зелената вълна" в информационните технологии и популяризиране на продукти, ограничаващи човешката вреда върху околната среда и помагащи за нейното опазване.


Печатът върху трикотаж е "фасулска" работа с модерните технологии Снимка: Avtora.com

Павилионите в халетата на "Интер Експо Център" анонсираха продукти от най-мощните модели видеокарти до последни модели ATV-та. От огромна машина за верижно печатане на тениски до лазерна технология, способна да вгради човешки 3D портрет в миниатюрно кристално кубче.


Може да направите оригинален подарък под формата на 3D изображение в кристал Снимка: Avtora.com

Наред с демонстрация на върхови технологии в областта на софтуера, хардуера и комуникационните технологии, в "Интер Експо Център" беше привлечена и българската про-геймърска общност. В рамките на събитието се проведе и Национален кибер шампионат на България, организиран от Българската Федерация по Електронен Спорт (БФЕС) и Столична община.


Геймъри премериха сили в организирания от Plesio турнир по Far Cry 2 Снимка: Avtora.com

В последния, съботен ден от изложението се състоя и инициираният от фирма Plesio турнир по актуалния игрален хит "Far Cry 2". Игралните платформи бяха Xbox 360 конзоли, а наградите от комплект Xbox 360 "Core" до копие от играта "Far Cry 2". Съревнованието беше изключително интересно и достъпно за абсолютно всички ентусиасти, поради факта, че заглавието е от скоро на пазара и все още никой не го е тествал за достатъчно дълго време, за да може да се каже, че играе на про-ниво.

Сподели.