Mobile World Congress 2012 - известното до момента

Pinterest LinkedIn +

Световният мобилен конгрес, който през тази година ще се проведе за четвърти път във втория по големина испански град - Барселона, между 27 февруари и 1 март, обещава да смае света с някои от най-впечатляващите, мощни и компактни мобилни устройства, които някога сме виждали.

Освен очевидните тенденции към постепенното сливане на таблети и смартфони (до степен на почти пълно заличаване на видимите граници между тези два класа устройства), несъмнено голямата новина на MWC 2012 ще е надигащата се вълна на телефоните, оборудвани с четириядрени процесори.

И тъй като това означава HD гейминг с "конзолно" качество в джобния размер, темата за мобилните видео игри вероятно ще бъде една от водещите в Барселона.

Ето и някои от ключовите анонси, които очакваме от най-важните играчи в мобилния сегмент.

Samsung

Естествено, всички се надяваха в рамките на MWC 2012 да видим новия Galaxy S3. За съжаление, още преди старта на конгреса, компанията попари надеждите на всички свои фенове с изявлението, че подобен анонс не се предвижда за експото в Барселона. Жалко.Въпреки това, задаващият се смартфон флагман на корейците е прекалено интересна хапка за десетките любители на спекулациите и в уеб те се надпреварват да прогнозират как точно ще изглежда телефонът и какви ще са техническите му параметри. Според някои, той задължително ще използва четириядрен процесор, подобно на анонсирания още през миналата седмица LG Optimus 4X HD. Според други, ще има 3D дисплей като друг новообявен продукт на конкуренцията – LG Optimus 3D Max.

Говори се още, че Samsung ще покажат най-малко два нови таблета в рамките на MWC 2012, като е възможно един от тях да е новият Galaxy Tab 11.6.

Sony

След като вече анонсираха флагмана в новата си серия Xperia устройства (Xperia S), от японския гигант очакваме да покаже някои от по-масово ориентираните си бюджетни смартфони.Почти сигурно е, че ще видим Xperia U (известна до скоро с кодовото си наименование Kumquat) и Xperia P (Nypon).

HTC

Тайванската компания отчаяно се нуждае от нещо, което да грабне погледа, за да възстанови позагубените й пазарни позиции, които доста пострадаха през 2011 година. С най-голям интерес се очаква новият четириядрен HTC Edge (Endeavor), официалното име на който вероятно ще е HTC One X. Говорим за телефон с 1.5 GHz процесор с четири ядра, 8МР камера, 32 GB вградена памет и Android 4.0.5 (Ice Cream Sandwich).Интересен ще е и по-бюджетно ориентираният HTC Ville (който официално ще се казва HTC One S) с двуядрен 1.5-гигахерцов процесор, 1GB оперативна памет, 4.3-инчов qHD дисплей и Android 4.0 на борда.
Nokia

При все, че слуховете говореха за анонс поне на един смартфон от висок клас по време на MWC 2012, финландската компания отрече категорично да готви подобен дебют.Вместо това, ще видим вариант на вече известния Lumia 900, на бюджетния Lumia 610 и извървелия нелек път N8 базиран на Symbian (устройство, което е известно като Nokia Pureview 808).Сподели.