Mo' Horizons: Приятелското отношение в България е невероятно!

Pinterest LinkedIn +

Немският диджей и продуцент Ralf Droesemeyer от Mo' Horizons в интервю за Avtora.com преди концерта на популярната ейсид джаз формация на 10 май в Sofia Live Club.

Avtora.com: Mo' Horizons Soundsystem се завръщат в София непосредствено преди началото на лятото. Има ли България специално място във вашите сърца?

Ralf Droesemeyer - Mo' Horizons: Абсолютно! Приятелското отношение е наистина невероятно, особено като се има предвид, че животът на много хора не е никак лесен.

Като например нашия приятел Борин Белчев от Варна, който, въпреки че трябва да се бори с глупава бюрокрация и измамници, никога не се отказва от мечтата си - да кани артисти от чужбина в България.

.: Почти 20 години сте в музикалния бизнес - не е ли изтощително? Как се издържа толкова дълго?

Ralf Droesemeyer - Mo' Horizons: Като бъдеш благодарен за това, че имаш възможността да живееш със и от музиката, която създаваш, както и нещо много важно - да държиш егото си леко настрани и да се опитваш да се фокусираш върху общата картинка.

.: Имали сте няколко турнета на българското Черноморие. Разкажи ни някоя забавна история.

Ralf Droesemeyer - Mo' Horizons: Миналото лято наистина много се забавлявахме в Баш Бар в Созопол. Беше ни първият гиг там и веднага се превърна в един от любимите ни плажни барове в Европа. Беше много забавно да имаме посребрена камила до нас на сцената.

.: Сещаш ли се за някаква повратна точка в кариерата ти?

Ralf Droesemeyer - Mo' Horizons: Стартирането на Mo' Horizons през 1998 година определено беше повратна точка. Дотогава се концентрирах върху диджейски прояви, без да ми остава време за продуциране или обратното - продуцирах, без да имам време за диджеинг. Откакто направихме Mo' Horizons обаче, нещата се комбинираха по перфектен начин.

.: Издал си 5 студийни албума, много сингли и ремикси през тези 20 години. Има ли проект или колаборация, които да са били трудни за довършване?

Ralf Droesemeyer - Mo' Horizons: През 1995 г. продуцирах един албум за Randy Crawford. За първи път работих за мейджър лейбъл - Warner - и за мен беше много необичаен начинът, по който контролират продукцията от началото до края.

В крайна сметка Naked And True се оказа добър албум, все още го харесвам, но определено работата по него не беше никак лесна.

.: Името Mo' Horizons е синоним на качествена комбинация от стилове и влияния. Чувстваш ли се като пионер на това глобално движение?

Ralf Droesemeyer - Mo' Horizons: Съвсем не. По времето, когато стартирахме проекта, течението Acid Jazz вече празнуваше своята 10-годишнина. Gilles Peterson и Eddie Piller направиха това още през 1988 г. с техния легендарен лейбъл - нека кажем, че те са пионерите.

.: Разкажи ни за твоя лейбъл Agogo Records. Как виждаш развитието му в бъдеще?

Ralf Droesemeyer - Mo' Horizons: Agogo е нашето "бебе", много е забавно да издаваме тази чудесна музика, но печеленето на пари става доста трудно.

Въпреки това съм положително настроен - в момента сме свидетели на голям обрат в музикалния бизнес, но скоро ще има нови пазари и стратегии.

.: Тази година издадохте чудесен албум на италианския композитор Mop Mop. Какво друго да очакваме?

Ralf Droesemeyer - Mo' Horizons: Следват ремикс албуми на Fab Samperi и Mo' Horizons. Ще издадем албуми на Hiddden Jazz Quartett и The Hi-Fly Orchestra. Също се надяваме да успеем да реализираме албум с Da Lata.

.: С кои артисти би искал да работите?

Ralf Droesemeyer - Mo' Horizons: Би било чудесно с Will Holland a.k.a. Quantic, Ondatropica, Combo Barbaro, Flowering Inferno.

.: Перфектната локация и условия за Mo' Horizons Soundsytem парти?

Ralf Droesemeyer - Mo' Horizons: Ъндърграунд клуб на плажа!

Сподели.