"Mitsubishi" подготвя хибриден SUV-кабриолет

Pinterest LinkedIn +

"Mitsubishi" подготвя нов модел, който ще покаже по време на автосалона в Токио този месец. Това ще бъде MI-Tech Concept, който представлява хибриден SUV-кабриолет, съобщава "Autocar".

Моделът ще използва и ново поколение хибридно задвижване, което ще бъде използвано и в бъдещите по-малки SUV предложения на "Mitsubishi". Традиционният двигател с вътрешно горене е заменен с газова турбина, която ще може да се използва както за зареждане на батериите, така и като помощник за допълнителна мощ по време на движение.

Новата технология е много по-малка и лека спрямо сегашните plug-in хибридни предложения. Тя ще осигурява и задвижване на 4-те колела, като ще има по два електромотора на всяка ос.

Това ще позволи на моделите, които използват платформата, да предлагат динамика, прецизно управление, но и добри офроуд качества, казват от "Mitsubishi" и допълват, че ще покажат повече подробности за разработката си по време на автосалона, но вече имат планове да я предлагат и в други модели.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.