"Мистър Бийн" на косъм от смъртта след катастрофа с McLaren F1

Pinterest LinkedIn +

Британският комедиен актьор Роан Аткинсън (Rowan Atkinson), най-известен с десетките си превъплъщения в безподобния Мистър Бийн за телевизионни и кино продукции, е катастрофирал със своя личен McLaren F1 в покрайнините на Хадън, Кеймбриджшир, вечерта на 4 август и като по чудо се отървал само с контузия на рамото, съобщават информационните агенции.

Според полицейския доклад за произшествието, автомобилът на 56-годишния Аткинсън е поднесъл и се е ударил странично в дърво, преди да спре в уличен стълб и да започне да гори. Предполагаемата причина за инцидента е мократа настилка, а с каква скорост се е движил актьорът все още не е ясно (максималната скорост на McLaren F1 е 386 км/ч).

Предвид състоянието на автомобила му, фактът, че не само е жив, а е останал почти невредим след катастрофата, успявайки да излезе от обхванатия от пламъци F1, може да бъде счетен за чист късмет, твърди един от очевидците на случилото се. Той е бил откаран в Peterborough General Hospital скоро след това в добро общо състояние.

По ирония на съдбата, съвсем наскоро Аткинсън участва в шоуто Top Gear, в сегмента Звезда в оправдано скъпа кола, управлявайки Kia Cee'd. Унищоженият McLaren F1, с който се сдобива преди повече от 15 години и катастрофира не за първи път, е един от многото му лични автомобили. Аткинсън е страстен почитател на моторните спортове и спортните марки автомобили, и притежава марки като Honda NSX, Audi A8 и Honda Civic Hybrid.

По собствените му думи единствената марка, към която няма афинитет, е Porsche, "защото типичните собственици на Порше, да са живи и здрави, просто не са мой тип".

Сподели.