Мишо Шамара записва парче с румънския финалист за Евровизия 2006

Pinterest LinkedIn +

Тазгодишният финалист на Конкурса за избор на румънска песен за Евровизия е Михай Трайстариу (на снимката), който за разлика от Мариана Попова ще се яви директно на финала на проявата през май в Атина. Той е носител на специалната награда от българския конкурс "Откритие" и има съвместен проект с Мишо Шамара.

Връзката между румънския певец познат и с артистичния си псевдоним Майкъл Ро и с диапазон от почти 5 октави (какъвто е на Марая Кери, например) и родния рапър датира от края на миналата година. Вече е факт демоверсията на първата им съвместна песен. Записите й най-вероятно ще бъдат завършени след Евровизия, съобщават от централата на "Откритие" - единственият български международен попфест, който се провежда всяка година във Варна.
 
На самата Евровизия 25-годишният изпълнител ще представи песента си „Торнеро”, разкриваща впечатляващите му гласови данни. Правото да се яви директно на финала на конкурса Трайстариу има по силата на третото място на миналогодишната румънска представителка - Луминита Ангел. През 2005 група Каффе, като представители на България, не стигнаха до финал, поради което и Мариана Попова няма преимуществото на румънския изпълнител.
Сподели.