Мис Филипини Мегън Йънг стана Мис Свят 2013

Pinterest LinkedIn +

Американската актриса и модел Мегън Лин Йънг, която по-рано тази година бе коронована за Мис Филипини, спечели 63-тото издание на конкурса за красота Мис Свят, проведено в Бали, Индонезия.

23-годишната брюнетка се пребори със 126 претендентки за титлата от всички краища на земното кълбо, сред които бе Мис България 2013 Нанси Карабойчева.

Йънг е родена в САЩ, но живее във Филипините от 10-годишна и още като тийнейджърка започва да се снима в телевизионни програми и сериали, а вече има и няколко кино роли зад гърба си. В момента тя учи в академия за филмово изкуство, а мечтата ѝ е да стане режисьор. Интересува се от видеоигри и е голям фен на Хари Потър.

Подгласнички на Йънг в надпреварата за титлата Мис Свят 2013 г. станаха Марин Лорфелен от Франция и Naa Okailey Shooter от Гана, а още три претендентки – представителките на Испания, Бразилия и Гибралтар достигнаха до финалната фаза благодарение на гласовете на зрителите и оценките на журито. 

В топ 10 се класираха още представителките на Австралия, Непал, Англия, Идонезия и Ямайка, а Нанси Карабойчева намери място в топ 20 на надпреварата за фитнес подготовка и плажна мода, но не и в този на генералното класиране.

20-годишната българка, чийто път към Индонезия започна с участието ѝ в реалити шоуто на TV7 "Мис България", бе включена в т. нар. Жълта група наред с представителките на Италия, Холандия, Словакия и Никарагуа, която оглави класирането в надпреварата по групи.


Сподели.