Миро с турне “Best of”: вижте къде може да чуете на живо големите му хитове от последните 23 години!

Pinterest LinkedIn +

Концертите ще бъдат в шест града - Созопол, Бургас, Стара Загора, Варна, Плевен и София

Миро обяви турнето си “Best of”, което събира големите му хитове от последните 23 години. Концертите ще бъдат в шест града в страната и започват на 11 август в Созопол. Следват Бургас – 2 септември, Стара Загора – 7 септември, Варна – 14 септември, Плевен – 16 септември, и София – 11 октомври.

Публиката ще има удоволствието да чуе на живо песни като „Някога преди“, „Губя контрол, когато“, „Август е септември“, „Убиваме с любов“, „Гълъбо“, едни от най-известните му дуети и др. Всички те ще бъдат в аранжимент и изпълнение на фънк ураганите "SoulBmoll". Предстоят и изненади за феновете, като във всеки град ще има специално участие на различни гост-изпълнители.

Вълнувам се! Благодаря на публиката за годините, в които сме заедно. Нека да празнуваме”, споделя Миро.
Интересна подробност е, че началото на концертите ще бъде песента “Отначало”, която е единственото ново парче в сборния албум на Миро – „46”, представен в края на април. Този месец пък ще излезе и видеото към него. За първи път ще бъдат изпълнени и няколко нови песни, които ще станат част от EP през септември.

Всички дати:

Созопол, Летен театър, 11 август
Бургас, Летен театър, 2 септември
Стара Загора, Летен театър 7 септември
Варна, Летен театър 14 септември
Плевен, Летен театър 16 септември
София, зала 1 на НДК, 11 октомври
Билети за турнето на Миро „Best of“: https://bit.ly/44mLYOk

Припомняме, че само преди дни в социалните мрежи Игор Марковски сподели добрата новина, че ще откупи и подари на Миро правата за изпълнение на хита "Гълъбо". Това е свързано с претенции на авторката Вида Пиронкова, която преди години беше забранила на Миро да пее нейната песен. Ето какво написа продуцентът във Фейсбук:

Използвам широката аудитория на социалната мрежа, за да съобщя, че следващата седмица ще подпиша официални документи с които прехвърлям правата от продуцирането на песента •ГЪЛЪБО•, както и че подарявам на Миро всичко произтичащо от това.
Същото се отнася и за (клипа) "Гълъбо"..., който направих с огромна любов. Считам, че трябва да се сложи край на всякакви спекулации относно тази песен (и клип) и да се възроди отново в ефира над нас. Този акт е доброволен. Не търся никакви облаги от това мое действие, както и не съм получавал такива до този момент.

Миро, благодаря ти за всичко, а не само за "Гълъбо", "Нависоко", "Ти защо си тук", "Съдби" и т.н. Ти си един огромен "Сувенир" за българската музика! Ще се видим съвсем скоро в студиото!

Екипът на клипа "Гълъбо"  защото трябва да има памет  е:
Красена Ангелова, Димо Алексиев, Стефка Николова и Васил Стефанов!
Песента е записана в Intelligent Music Studios под режисурата на Иво Стефанов, аранжимент на Светослав Лобошки, пиано  Людмил Ангелов, чело: Анет Артинян.

-----
Миро е Мирослав Костадинов  автор, продуцент и изпълнител на над 23 достигнали до номер 1 песни в България. През годините той е носител на редица награди в страната и чужбина. И тази година той е с пет номинации за наградите на "БГ радио" – за БГ песен, БГ текст, БГ изпълнител, БГ комбинация, БГ видеоклип. Дуетната му песен с Алма „Повече“ е най-излъчваната българска песен за 2022 в радио и ТВ ефира.
През 2009 е отличен с награда и статуетка за “Губя контрол когато“ на MAD Video Music Awards’09 в Атина. А през 2010 г. песента става „Хит на десетилетието“, избрана от слушателите на „Дарик радио“.

Участвал е в „Златният Орфей” през 1995 година (с презимето си Димов) и е един от победителите в същата година. Миро е единственият към момента български артист, признат за изпълнител на годината в поп и поп-фолк музиката, при това в една година - Годишни музикални награди на БГ радио и на „Планета” ТВ.

SoulBmoll са Момчил Косев (китари, вокали и аранжименти), Александър Васев (клавири), Виктор Викторов, Радо Казасов (ритъм секция), Емилио Мархолев (бас китара), Христо Нейчев (китара), Мартин Бодуров (тромпет, хорн), Иван Йорданов (саксофон, флейта). Вокали са Славина Калканджиева, Меглена Русева, Божана Спасова.
Сподели.