Миро не успя! "Ангел си ти" отпадна от "Евровизия 2010"!

Pinterest LinkedIn +

Миро с песента "Ангел си ти" не се класира за финала на "Евровизия 2010".

Поредната неприятна новина за българската музика идва след крайните резултати от втория полуфинал на конкурса, който се проведе на 27 май в Теленор Арена в Берум, предградие на Осло.

10-те страни, които обаче се придвижиха напред към финала на 29 май, са Грузия, Украйна, Турция, Израел, Ирландия, Кипър, Азербайджан, Румъния, Армения и Дания.

Те се присъединяват към финалистите от първия полуфинал (25 май) - Молдова, Босна & Херцеговина, Белгия, Сърбия, Беларус, Гърция, Албания, Исландия, Русия и Португалия.

Освен тях, на големия финал в Осло ще видим още представителите на "голямата четворка" Франция, Германия, Испания и Великобритания, както и на страната домакин тази година - Норвегия.

"На сцената изпитах благодарност към всички, които се интересуваха какво се случва на 'Евровизия', както и към тези, които ни критикуваха. Първото, което си помислих, е България да има позитивен образ", каза Миро минути след края на втория полуфинал.


Сн: Eurovision.tv

"Единственото, на което разчитах обаче, беше чудо от Бога... Това винаги е било политически вот. Съжалявам, че не направихме още по-силно медийното присъствие на България. Не разполагахме с достатъчно пари...", каза още Миро.

По неговите думи, България все пак е била представена изключително добре, но крайният изход вече е бил предопределен.

"За мен редът беше предопределен... Просто всичко е предопределено. И то от хора... Може би е хубаво, че не влязохме в тази схема и в тази матрица. Знам ли... Искаше ми се България да е на финал"

"Страната ни се нуждае от позитивен пи-ар", каза още Миро. "Винаги съм смятал, че има два вида победители - първите са морални, а вторите са тези, които историята помни...", завърши той, допълвайки, че въпреки вота, феновете в Осло пеят именно "Ангел си ти".

Миро пожела успех на всички изпълнители, които в бъдеще ще представят България на конкурса за песен - "Евровизия".

Сподели.