Мими от Alessa: Ще въоръжим нашите клиентки с поредна доза нечестни модни предимства

Pinterest LinkedIn +

Днес ни гостуват две прекрасни дами – Мими и Мая, които са собственички на популярния дамски моден бранд Alessa. От Avtora искаме да ги питаме за модата в България и за това дали и как влияе сегашната обстановка на модните течения.

А: Смело може да се каже, че Вие сте лицата на един от най-разпознаваемите български модни брандове, а и сте пример за успешен бизнес, стартирал с минимален начален капитал.

За мнозина не е тайна вече кой стои зад марката Alessa, но бихте ли споделили как описвате себе си накратко с три думи, които според вас са оказали влияние и са допринесли за развитието на сайта ви през годините? Онези качества, умения и знания, които често остават скрити за околните.

Мими: Здравейте и благодарим за поканата. Както много пъти съм споменавала, в Alessa имаме формула за успех, която стои зад всички резултати, които постигаме.

Забавно е, че още с първия си въпрос вие направо я назовахте.

Защото тя е точно: умения, знания, характер.

Формулата е доста проста, но изключително могъща.

И знаете ли, аз винаги съм била възхитена от идеята как един обикновен човек – без богати родители, връзки или какъвто и да е тип "сребърни лъжички" – може да се превърне в успех.

Да, при някои хора успехът е свързан с късмет или богати родители, но това е да разчиташ просто съдбата да ти се усмихне.

Аз вярвам, че човек може да поеме контрол над живота си и да изгради успеха, който желае, независимо от заобикалящите го обстоятелства.

Но единственият начин е да инвестираш в себе си. Да натрупаш необходимите знания, да откриеш своите таланти, да надграждаш постоянно своите умения и най-вече – да изковеш характера, необходим за self-made успех.

Тук говорим за вяра, когато никой друг не вярва… изгарящо желание, което те обсебва… мащабно действие… и никога да не се отказваш.

Тези неща превръщат успеха ти в неизбежен.


А: Как се прави бизнес по време на криза?

Мими:Страхувай се, когато останалите са алчни, и бъди алчен, когато останалите се страхуват” е казал Оракулът от Омаха, Уорън Бъфет.

Този брилянтен цитат важи в пълна сила за сегашното положение.

Разбира се, кризата е нещо, което никой не си пожелава, но истината е, че тя крие и много възможности.

Аз смятам, че когато обожаваш работата си и имаш правилен подход (в центъра на който стоят доволни клиенти), кризата е възможност да изпъкнеш и да превземеш още по-голям пазарен дял.

Разбира се, това не би било възможно, ако в момента имаш ресторант или си в индустрия, която е принудена да затвори врати.


А: Като малки какви си мечтаехте, че ще станете, когато пораснете?

Мая: Имахме смели мечти, свързани с мода. И въпреки околната среда, в която сме израснали (нали знаете, в България всеки ти казва, че не можеш да си успешен с честен труд – особено пък, ако си жена…)

… ние не се отказахме и преследвахме нашата визия, докато тя не се превърна в реалност.


А: Колко време ви отне, за да постигнете това Alessa да е може би най-обичаният дамски моден бранд в страната?

Мими: Само един цял живот.

Алеса


А: Вие приемате с усмивка всяко препятствие по пътя към върха и вероятно сега, въпреки ситуацията, подготвяте пролетната си колекция. Ще бъде ли тя повлияна по някакъв начин от събитията, които владеят света в момента?


Мими: Да, наистина сме в процес на финализиране на пролетната ни колекция. Тя малко се забави, поради трудната логистика на платове и материали от чужбина. Ситуацията не беше лесна, но се справихме и съвсем скоро ще зарадваме нашите невероятни Алеси.

Относно дали е повлияна… Не бих казала. Подготвяме новата си колекция както всяка друга до сега - с идеята да въоръжим нашите клиентки с поредна доза нечестни модни предимства.


А: Какво ще направите, за да започнете да се налагате като бранд и в чужбина? От къде ще започнете?

Мая: Всъщност, ние вече сме започнали и за щастие доста успешно. Успехът е свързан с модно превземане на социалните мрежи. Всичко друго е строго секретна тайна. :)


А: Сега, когато много от дамите, прекарват времето си основно у дома, какво бихте ги посъветвали – има ли значение как изглеждат, как трябва да се обличат, модата ли е водеща отново?

Мая: Разбира се, че трябва да изглеждат неотразими - както винаги. Противно на пропагандата, която ни се налага… НЕ, светът няма да свърши 2020 година.

Така че, не виждам причина една Alessa да прави компромис с външния си вид.

За дамите, които прекарват основно време вкъщи, ние сме създали една неустоима Sleep in Style линия с пижамки, която в момента се разграбва мълниеносно.

За дамите, които ходят на работа - имаме и открояваща се офис линия, която е по-нова наша категория, но също се превръща в Bestseller.


А: Кои са любимите ви пролетно-летни цветове и ще намерят ли те отражения в новите Ви дизайнерски творения? И изобщо, позволявате ли си субективното ви отношение и предпочитанията Ви да рефлектират върху облеклото, което създавате?

Мими: Да, абсолютно! В Alessa създаваме дрехи, които самите ние носим постоянно и обожаваме. И както винаги съм казвала сме късметлийки, че дизайнът ни се харесва на толкова много красиви и стилни българки.

Мая: Любимите ни цветове са тези, които повдигат настроението и те карат да изглеждаш зашеметяващо.


А: Има ли нещо, което може да Ви шокира в стила на обличане и какви съвети бихте дали за избягване на фатални грешки?

Мими: Да си мислиш, че всяко нещо, което е тренд и популярно, ще ти отива и на теб, не е проява на добър вкус.

Тази гонитба на двуседмични, все нови трендове е абсурдна. И за щастие в България не е чак толкова наложена.

Но в чужбина хората са масово манипулирани от подобен елементарен за мен маркетинг подход.

Няма как да промениш дефиницията за това, кое е красиво - на всеки две седмици.

Всяка съвременна жена трябва да е запозната с модните тенденции, но и много добре да умее да отсява кое е за нея и кое не.


А: Как Вашият бранд променя модата в България и защо родните звезди Ви се доверяват (доста от тях са ви редовни клиенти)?

Мая: Нашият стил е секси, уверен, открояващ се. В Alessa залагаме изключително много на качеството.

Много се радваме, че все повече жени осъзнават, че качеството струва пари и че модата е едно несравнимо женско оръжие, което си заслужава инвестицията.

Дрехите ни се създават от най-добрите модни магьосници в страната и влагаме парченце душа във всеки един модел.

Но най-важното за нас е самият стил и дизайн на Alessa.

Именно той е главната причина да имаме общност от толкова успешни, красиви, популярни и зашеметяващи Алеси, включително и, както споменахте - огромна част от българските звезди.
Сподели.