Microsoft няма да спира Games For Windows Live

Pinterest LinkedIn +

Злополучната платформа на Microsoft за PC игри Games For Windows Live няма да престане да функционира в началото на юли 2014 година, както упорито се спекулира от една година, когато в страницата за поддръжка на Age of Empire Online по невнимание излезе съобщение в тази връзка.

От Microsoft излязоха с ново изявление, този път официално, чрез което информират потребителите на GFWL клиента, че ще продължат да поддържат съществуващото съдържание, което се обслужва от него, въпреки че вече няма да могат да поръчват нови игри, нито ще получават актуализации на наличните заглавия.

"Както вече бе обявено, като част от плана ни за извеждане от употреба на Microsoft Points PC, пазарът в Xbox.com бе закрит. Въпреки че клиентите ни вече не могат да поръчват нови игри и да разчитат на актуализации, те ще запазят възможността да се радват на съдържанието, което вече са придобили, като свалят заглавията си от клиента на Games for Windows Live, както и досега. Оставаме отдадени на каузата да инвестираме в PC гейминга в предстоящите години и се надяваме в бъдеще да можем да споделим с вас повече", обясняват от компанията.

Междувременно обаче много издатели изтеглиха Windows версиите на игрите си от вегетиращия Games For Windows Live и мигрираха в Steamworks. Сред заглавията, които си струва да бъдат споменати, са Dark Souls, Dirt 3, BioShock 2, Ace Combat: Assault Horizon, Super Street Fighter 4: Arcade Edition и дори Ms. Splosion Man, чийто производител Twisted Pixel е собственост на Microsoft.

Сподели.