Microsoft издава нова Age of Empires - Castle Siege (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Microsoft обяви предстоящото само след няколко седмици издаване на нова игра от легендарната стратегическа поредица Age of Empires game. Озаглавена Age of Empires: Castle Siege, тя ще излезе за Windows 8 и Windows Phone 8 захранваните устройства през септември 2014 година и ще има кросплатформена поддръжка с архив в Gamertag.

От Microsoft подчертават, че Castle Siege е разработена с мисълта за "тъч контрол", което издава амбицията на компанията да реализира добри продажби преди всичко на мобилната версия на играта, след като така или иначе феновете на PC поредицата най-вероятно са заредени със скептицизъм, очаквайки нещо сходно на Clash of Clans. Сайтът на новата игра пък предупреждава, че "с цел ускоряване на геймплея могат да се правят in-game покупки".

И тъй като стана дума за геймплея – фундаментите в него ще бъдат изграждането на замък, усвояването на ресурси чрез добив на полезни суровини и тренирането на армия, която да отблъсква неприятелите и на свой ред да атакува чуждите укрепления. Рисувайки път върху тъчскрийна на дисплея, играчите ще задават посоката на движение и крайната цел на своите бойни единици, упражнявайки директен контрол над тях.

Castle Siege ще започва с шест средновековни цивилизации, в т.ч. Бретонската, Тевтонската и Киевска Русия. Обсадата на Мериенбург и падането на Константинопол са сред десетте исторически битки, които очакват феновете на Age of Empires в Castle Siege.


Сподели.