Microsoft Display Dock HD-500 за Lumia – компютър в джоба

Pinterest LinkedIn +

Тази джаджа превръща новия ви Lumia смартфон в самостоятелно РС с всички възможности на Windows 10. Този солиден, но компактен куб с размери 25,6 x 64,1 x 64,1 мм и тегло само 230 грама е изцяло покрит с портове.

В последно време се говори много за "свързани устройства", но всъщност случаите, когато имате възможност да извлечете практическа полза от тази концепция, не са толкова много. С точно един такъв ще ви запознаем сега.

Най-добрата функция на мобилната версия на новия Windows 10 без съмнение е т. нар. Continuum, тоест възможността да превърнете вашия смартфон в истински настолен компютър. Идеята да носите цялата ви необходима изчислителна мощ в джоба си и да я адаптирате според нуждите си наистина е страхотна. Continuum може да работи напълно безжично с Bluetooth мишка и клавиатура, както и със стик Miracаst за безжично проектиране на екрана, но подобна инсталация изисква добре заредена батерия, множество свързвания, а забавяне при Miracast има и в най-добрите случаи.

Ето защо Microsoft Display Dock HD-500 (цена 169 лв.) е значително по-добрата възможност.


Отпред имате съвсем новия USB-C, който осигурява връзката с телефона ви, докато отзад са разположени три USB-A порта, един USB-C порт за захранване, HDMI изход и DisplayPort.

Включете вашия новичък Lumia смартфон отпред и на монитора отзад и на екрана на телефона се появява съобщение, питащо ви дали искате да преминете към Continuum режим. Отговорете с "Да" и дисплеят на телефона се превръща в един голям и удобен тъчпад, с който да управлявате операционната система на големия екран.

Така можете да преглеждате документи, да гледате филми, да слушате музика или да играете. Ако добавите мишка или клавиатура, възможностите ви се увеличават още повече. Третият USB-A порт приема дори външни твърди дискове и флашове и така изведнъж пред себе си имате Windows 10 в цялата му прелест.Визуализацията е безупречна и излиза в резолюция 1080р при 60 кадъра в секунда. Високата резолюция превръща образа в кристален и изчистен и програми като Word и Excel изглеждат чудесно.

В Continuum режим сте ограничени до приложенията, които го поддържат, но дори и сега това са целият Office пакет, мултимедийни програми, файлов мениджър и др., а със сигурност скоро ще бъдат добавени и други.

Засега единственото ограничение на Microsoft Display Dock HD-500 е, че работи само с два топ модела – Lumia 950 и Lumia 950 XL. С появата на нови Windows 10 смартфони обаче със сигурност ще видим още поддържани модели.Microsoft определено е на пръв път с Continuum и ако разполагате с нов Lumia смартфон, Microsoft Display Dock HD-500 е един отличен начин да покажете колко много неща може да направи новата операционна система – лесно, надеждно и без усилия.

Купи Microsoft Display Dock HD-500 ТУК

Сподели.