Metallica издават съвместен албум с Лу Рийд

Pinterest LinkedIn +

Джеймс Хетфийлд, Ларс Улрих, Кърк Хамет, Робърт Трухильо и Лу Рийд, или иначе казано - Metallica и основателят на Velvet Underground, са осъществили записите на съвместен албум, чиято продукция е на етап смесване, но все още няма фиксирана дата на издаване.

Разкритието за усърдно пазения в тайна проект, за чието съществуване преди време деликатно загатна китаристът на Metallica - Кърк Хамет, споделяйки, че бандата е ангажирана със звукозаписни сесии на албум, "който не е 100% Metallica", дойде от публикация в официалния сайт на хедлайнерите на Sonisphere Bulgaria 2010.

От нея става ясно, че идеята за колаборацията им с 69-годишния Лу Рийд, чийто последен албум - The Creation of the Universe, записан с Metal Machine Trio, излезе преди три години, е възникнала през 2009 г. след съвместния им концерт в Madison Square Garden по повод 25-годишнината на Rock and Roll Hall of Fame.

Това е годината, в която Metallica станаха членове на прочутата институция, 13 години след индукцията на The Velvet Underground. Заедно, петимата музиканти са записали 10 парчета в домашното студио на Metallica в Bay Area, Сан Франциско. Дали междувременно са започнали записите на десетия студиен албум на Metallica за момента не е ясно.

През изминалите две години музикантите от Metallica неколкократно декларираха намеренията си отново да работят с Рик Рубин. Сега обаче им предстои нова концерта серия с Anthrax, Slayer и Megadeth под лейбъла Big Four, включваща дати на три континента, включително в Европа.

Сподели.