"Metallica" дари четвърт милион евро за детска болница в Румъния

Pinterest LinkedIn +

Американската хеви метъл банда "Metallica" е дарила 250 000 евро на румънска организация, която в момента изгражда първата детска онкологична болница в страната, съобщава "Ройтерс".

Дарението, получено от асоциацията "Daruieste Viata" ("Дай живот"), беше направено след разпродадения напълно вчерашен концерт на бандата в Букурещ чрез фондацията на групата "Всичко в мои ръце" ("All Within My Hands").

Строежът на болницата в румънската столица е започнал в средата на 2018 г., а през следващите три десетилетия се планира построяването на още няколко такива болници в различни градове в страната. Очаква се детската онкологична болница в Букурещ да бъде завършена следващата година, като за построяването ù са направени дарения от около 2000 фирми и 260 000 частни дарители.

"Румъния има една от най-слабо развитите инфраструктури в Европейския поради слабости в публичната администрация, корупцията и бюрокрацията, въпреки годините на засилен икономически растеж и милиардите евро финансиране от ЕС. Сегашното правителство многократно отлага плановете за изграждане на три нови регионални болници, за които ЕС е отпуснал средства", информира още "Ройтерс".
Сподели.