Мениджър съди Роб Халфорд (Judas Priest) за $50 млн.

Pinterest LinkedIn +

Уволненият през август 2011 г. Джон Бакстър е завел дело срещу своя бивш работодател – фронтменът на Judas Priest - Роб Халфорд (Rob Halford), чието евентуално спечелване ще му донесе над $50 млн. Бакстър, който менажира Халфорд в продължение на 29 години до лятото на 2011 година, твърди, че той, колегите му от Judas Priest и техният мениджърски екип са го измамили, нарушавайки определени клаузи от договора помежду им.

В иска се посочва, че по-рано тази година е установил, че Халфорд го е ощетявал умишлено през всичките тези години, като не му е изплащал комисионни и заплати, и не му е издължил разноски, които не би трябвало да поема сам, за обща сума от порядъка на няколко милиона.

Халфорд е уволнил мениджъра си чрез писмо, подписано от адвоката му, на основание "системно извършване на действия в ущърб на интересите му". Фронтменът на легендарната британска хеви метъл банда с над 50 млн. продадени копия от албумите си в цял свят твърди също, че Бакстър е публикувал в собствения му сайт, до чиято администрация няма достъп, коментари, подронващи авторитета му, както и че си е позволил "недопустимо обтягане в отношенията с останалите членове на Priest".

В официалния сайт на групата, музикантите публикуваха изявление, в което се казва, че отказват да бъдат въвлечени в публичен диспут, тъй като това е "под нивото ни" и смятат да му противодействат по съдебен път. Позицията на Бакстър, поддържана от адвокатите му, е, че той е уволнен неправомерно, заради което трябва да бъде обезщетен.

През юни 2011 година Judas Priest изнесоха концерт в София в рамките на фестивала Sofia Rocks 2011, включен в световното им турне, с което групата се сбогува с феновете си. Въпреки решението си да не концертират в подобни мащаби в бъдеще, музикантите смятат да продължат да композират и записват музика заедно.

Сподели.