Механикът (The Mechanic)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 92 мин. Режисьор: Саймън Уест Сценарист: Луис Карлино, Ричард Уенк С участието на: Джейсън Стейтъм, Бен Фостър, Доналд Съдърланд и др. Екшън, трилър, драма

За филма

Римейк  на едноименната лента от 1972 година с Чарлз Бронсън (Charles Bronson), "Механикът" (The Mechanic) е реализиран изцяло според правилата на 2010 година - с колкото се може повече спец ефекти и с едно от най-големите имена в екшън жанра в последните години, Джейсън Стейтъм (Jason Statham). На режисьорския стол пък е нашумелия с Lara Croft: Tomb Raider и тв сериала Human Target Саймън Уест (Simon West), което допълнително подсказва, че филмът е насочен предимно към почитателите на силните усещания и адреналина. Компания на Стейтъм в актьорския състав правят младокът Бен Фостър (Ben Foster), ветеранът Доналд Съдърланд (Donald Sutherland) и сексапилната Криста Кембъл (Christa Campbell).

Историята

Артър Бишъп е високоплатен правителствен убиец, който изпълнява мокри поръчки за държавна агенция в САЩ. След като решава да сложи край на кариерата си, той с изненада разбира, че последната му задача ще е ликвидирането на единствения му приятел. Въпреки моралната дилема, Артър извършва задачата, но много скоро е посетен от синът на Хари – Стийв, който иска помощта му, за да открие убиеца на баща си.


Сподели.