Мегазвездата нa фестивала Exit04 - Peaches се обяви в защита на животните

Pinterest LinkedIn +

Канадската електро-пънк звезда Peaches, както и много други нейни колеги (например, Пинк, Пол Макартни и Моби), е решила да посвети своя живот на защитата на животните и е станала член на организацията PETA - People for the Ethical Treatment of Animals.Първият проект на Peaches е защитата на... нейната адашка-слоница от зоопарка на Чикаго, съобщава www.chartattack.com. Певицата узнала, че три животни (слоновете Peaches, Wankie и Tatima) са били преместени от парка за диви животни в Сан Диего, където те са живели почти като на свобода, в чикагския зоопарк. Сега, слоновете се мъчат от смяната на климата, от по-тежките условия и ограниченото пространство. Всичко това е предизвикало у тях депресия.

“В Сан Диего те са живели в идеални уловия! - пише Peaches в писмо до дирекцията на зоопарка. - А сега са затворени в малко пространство, в което температурата постоянно се сменя. Чух, също, че слоновете са травмирани”.

PETA, а заедно с тях и Peaches искат от директора на зоопарка Кевин Бел, или да върнат слоновете в Сан Диего (организацията даже събира помощи за връщането им), или да осигурят на животните приемливи условия в Чикаго. Миналата година с подобно искане се е отнесла и актрисата Джилиян Андерсън ("Досиетата Х"), но то не е довело до промяна . А слоновете продължават да страдат.


Peaches - Защитница на слоновете...Снимки: Avtora.com
Сподели.