Meat Loaf подготвя 3 нови албума, записва с Lil John и Chuck D

Pinterest LinkedIn +

На прага на 64-ия си рожден ден, американският музикант и актьор Meat Loaf, обявен от VH1 за един от 100-те най-велики хард рок артисти на всички времена, работи усилено по няколко нови дългосвирещи записа, в това число коледен албум и проект, за който отказва да разкрие каквито и да било подробности.

Записът, който роденият в Далас с името Марвин Лий Адей изпълнител, създал един от най-продаваните албуми (43 млн. копия в световен мащаб) на всички времена - Bat Out of Hell, планира да издаде най-напред, е озаглавен Hell In A Handbasket и ще включва две интригуващи колаборации – с рапърите Lil John, с когото се запознава миналата пролет по време на снимките на Celebrity Apprentice, и Chuck D.

Връзката между изпълнителя на рок класиката I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That) и лидера на хип-хоп легендите Public Enemy осъществява Скот Йън от Anthrax, който е зет на Meat Loaf.

"Chuck дойде с намерението да направи едно, а накрая излезе съвсем друго, което ни докара да екстаз", споделя Meat Loaf.

Hell in a Handbasket, чийто рилийз е планиран за февруари 2012 г., той определя като "най-личният запис, който съм правил досега. Става дума за усещането ми, че този свят ще отиде по дяволите. Определено досега не съм правил такъв албум – запис, в който да разкрия отношението си към живота и случващото се в момента."

Заедно с Loaf по проекта работи Пол Крук (Paul Crook), който е настоящ член на тур бандата му, а консултант на продукцията е Роб Кавало. Що се отнася до първия му коледен албум, озаглавен Hot Holidays, въпреки че вече са записани девет парчета от него, рилийзът му е планиран за празничния сезон на 2012 г.

Сподели.