Матю Макконъхи е култовият Уудърсън в новия клип на Butch Walker (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Американският актьор Матю Макконъхи изпълнява главната роля във видеоклипа към новия сингъл на Бъч Уокър (Butch Walker), реализиращ се колкото със собствените си записи, толкова и като автор на парчета за други артисти, в това число звезди от ранга на Аврил Лавин, Sevendust, Пит Йорн, Fall Out Boy, Weezer и др.

Озаглавено Synthesizers, парчето произлиза от издадения през август 2011 г. втори студиен албум на Уокър с The Black Widows - The Spade, в чиято подкрепа той осъществи хедлайнерско турне в САЩ и концертна серия в Европа като подгряващ артист на P!ink. Самият Уокър също участва във видеото към Synthesizers в ролята на бармана на нощния бар, в който се развива по-голямата част от действието.

Що се отнася до образа на Макконъхи, той е на персонаж, придобил култов статут през 90-те години на миналия век. Става дума за Дейвид Уудърсън от комедийната драма Dazed and Confused (ролята, с която Макконъхи прави своя пробив в киното), сред чиито паметни реплики е сентенцията: "Това е, което им обичам на гимназистките, човече – аз остарявам, а те си стоят все на същата възраст...".

Облечен в същата бяла тениска с лика на Боб Марли и тесни розови панталони, Макконъхи се появява още в първия кадър на видеото, което върви на забавен кадър, и изпълнява на плейбек текста на парчето, чийто припев гласи: For once, once in your life/ Won’t you do what feels right/ Instead of waiting for the next big compromise/ Stop running your mouth/ Get out of the house/ Get yourself downtown/ And shake it all out tonight.

Самият Ричард Линклейтър, за когото Dazed and Confused е трети режисьорски проект, е дал пълното си съгласие за настоящото превъплъщение на Макконохи в Уудърсън. В момента той е на снимачната площадка на драмата Boyhood с Итън Хоук, който участва и във филма, донесъл му номинация за Оскар за най-добър сценарий - Before Sunset. Макконъхи, от своя страна, участва в последния му издаден филм – криминалната комедия Bernie от 2011 г., в която си партнира с Джак Блак и Шърли Маклейн.

В момента 42-годишният актьор работи с режисьора Саймън Уест и колегите си Джерард Бътлър и Сам Уортингтън по военната драма Thunder Run, която се очаква по екраните през 2013 г. Доста преди това – в началото на това лято, той ще може да бъде видян в комедията Magic Mike на Стивън Содърбърг, чиято главна роля се изпълнява от Чанинг Тейтъм.


Сподели.