Мат Смит е специален гост на 50-годишнината на Doctor Who

Pinterest LinkedIn +

Актьорът Мат Смит (Matt Smith), изиграл 11-ия Доктор в sci-fi сериала Doctor Who, е сред специалните гости на празненствата по случай 50-годишнината на сериала, която ще бъде отбелязана между 22 и 24 ноември 2013 г.

Тридневният форум в зала ExCel в Лондон ще посрещне също така предшествениците на Смит - Силвестър Маккой (Sylvester McCoy), Колин Бейкър (Colin Baker) и Том Бейкър (Tom Baker).

Сред атракциите, които са предвидили организаторите, са панели със звездите на сериала, шоу, посветено на специалните ефекти, използвани в Doctor Who, за което ще е отговорен гуруто в тази област Дани Харгрийвс (Danny Hargreaves), както и много други събития, свързани с поредицата.

"Това ще бъде изключително специален празник за мен. Очаквам с нетърпение срещата с феновете преди големия празничен епизод, който ще отбележи 50-ия юбилей на шоуто.", коментира Мат Смит в официално изявление.

90-минутната серия ще бъде излъчена по BBC One на 23 ноември 2013 г. и освен Смит и колежката му Джена-Луис Колман (Jenna-Louise Coleman) в нея ще участват още актьорите Дейвид Тенант (David Tennant), Джон Хърт (John Hurt), Били Пайпър (Billie Piper) и др.

Това ще е предпоследно участие за настоящия Доктор, който обяви, че ще предаде щафетата на нов актьор по време на специалния коледен епизод в края на 2013 г. 

Сподели.