Doctor Who се завръща с осми сезон през лятото на 2014 година

Pinterest LinkedIn +

В специално интервю пред EW сценаристът на Doctor Who - Стивън Мофат (Steven Moffat) - сподели, че осми сезон на сериала се очаква през лятото на 2014 г.

Въпреки че досегашните сезони бяха разделени на две части, едната от които се излъчваше в началото на пролетта, а другата - в края на година, изглежда форматът ще бъде променен с напускането на Мат Смит (Matt Smith).

Актьорът, който е в ролята на Доктора от пети сезон насам, обяви, че ще бъде част от шоуто до края на 2013 г. Тогава със специален коледен епизод ще бъде продължена историята, започнала в специалното издание, посветено на 50-годишнината на Doctor Who.

Запитан от Entertainment Weekly как върви кастингът на новия Доктор, Мофат отговаря уклончиво и, за жалост на запалените фенове, не издава никакви подробности.

"Ще обявим следващия Доктор няколко дни след като го изберем. Защото е много, много трудно да се пази каквато и да е било тайна.", коментира сценаристът на култовия sci-fi сериал.

И въпреки че почитателите на Doctor Who, т. нар. whovians, ще трябва да се разделят с един от най-обичаните актьори, превъплъщавали се в главната роля, те ще могат да го видят на екран поне още два пъти.

В юбилейния епизод, който ще бъде излъчен на 23 ноември 2013 г., участват още Дейвид Тенант (David Tennant), Били Пайпър (Billie Piper), Джена-Луис Колман (Jenna-Louise Coleman), Джон Хърт (John Hurt) и др.

Сподели.