Massive Attack с чисто ново аудио-визуално шоу на 5 юни в София

Pinterest LinkedIn +

Култовата британска трип-хоп група Massive Attack пристига отново в София за концерт на 5 юни 2014 г. в Зимен дворец на спорта.

Световната премиера на новия аудио-визуален проект на музикантите, която ще се състои именно у нас, включва безкомпромисно осветление, кристален звук, както и специално изработен LED екран с ширина 12 метра.

Съоръжението е от 3 подвижни конструкции с височина над 3 метра и ще бъде монтирано като гръб на сцената. Иновативната концепция е дело на XL studios, които стоят зад грандиозните спектакли на звезди като U2, Kings of Leon, Deаdmau5.

Massive Attack идват в България с екип от 20 души още на 3 юни 2014 г. - два дни преди шоуто в Зимен дворец на спорта, за да направят генерална репетиция. 

Британците все още работят по финализирането на пърформанса, който е по идея на Robert "3D" Del Naja, като не издават подробности, за да изненадат феновете.

Групата пристига с вокалистката Martina Topley Bird - тя e добре позната не само с незабравимите си изяви с Massive Attack, нежните си вокални включвания в албума им Heligoland и колаборациите си с Tricky, но и с успешните си соло албуми.

Освен Martina Topley Bird на сцената в Зимен дворец на спорта ще излязат още Angelo Bruschini (китара), Winston Blissett (бас), Damon Reece (барабани) и Julien Brown (барабани), както и гост-вокалистите Horace Andy и Deborah Miller.

Билетите за концерта на 5 юни 2014 година, организиран от ЕventEase, са в продажба на промо цени между 50 и 80 лева до 25 май и се разпространяват в мрежата на Ticketportal в цялата страна, както и в Билетен център на НДК. 

Репортаж от концерта на Massive Attack в София през 2010 г. ТУК

Сподели.