Мъск изпраща канабис на космическата станция

Pinterest LinkedIn +

Вече и в Космоса ще е весело! В неделя капсулата "Dragon" на "SpaceX" се прикачи с Международната космическа станция, на която занесе близо три тона товар. Следващата мисия към МКС е насрочена за март 2020 г. и това пътуване ще бъде с нещо уникално на борда: канабис.

Агротехнологичната компания "Front Range Biosciences" вече обяви плановете си за изпращане на канабис до МКС. И не, целта не е астронавтите да свалят гарда. Вместо това ще се отглежда законният щам на канабиса с ниски нива на съединението THC.

Културите ще останат в инкубатор за 30 дни, докато "BioServe Space Technologies", партньор на "Front Range", ги наблюдава дистанционно от университета в Колорадо.

"Има научна подкрепа на теорията, че в космическото пространство растенията претърпяват мутации", казва в съобщение изпълнителният директор на "Front Range Джонатан Вейч". "Това е възможност да разберем дали тези мутации могат да ни предложат нови търговски приложения", обяснява още той.

Източник: Pixelmedia.bg

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.