Мартин Гор и Винс Кларк aka VCMG с EP на 30 ноември и албум през 2012

Pinterest LinkedIn +

Съоснователите на Depeche Mode - Мартин Гор и Винс Кларк, който напусна групата скоро след появата на първия й албум - Speak & Spell, и няколко години по-късно сформира Erasure, обявиха името на съвместния си проект и датата на издаване на първия си запис.

VCMG е абревиатура от първите букви на имената на двамата музиканти, които са започнали да работят заедно през 2010 г. за първи път от над 30 години. Озаглавен Spook, дебютният им студиен запис е с формат EP (с времетраене под 30 минути) и включва ремикси, създадени от двамата през последните шест месеца. Той ще бъде издаден най-напред в дигитален формат през музикалния сайт Beatport на 30 ноември, а на 12 декември ще излезе и на твърд носител.

По-рано тази година, Depeche Mode също издадоха нова компилация с ремикси - Remixes 2: 81-11, която обхваща цялата 30-годишна кариера на мултиплатинената британска синт поп група. Няколко месеца след Spook, Гор и Кларк ще издадат и дългосвирещ албум, който все още не е озаглавен и няма точна рилийз дата.

Анонсирайки създаването на VCMG в началото на лятото, Марин Гор разкри, че двамата с Винс Кларк колаборират от разстояние, записвайки по отделно, както и че работят по албум, съставен от инструментална денс музика. Вероятно тъкмо този запис, който още в края на първата половина на годината бе на етап смесване, е албумът, чието издаване предстои в началото на 2012 година.

Сподели.