Martin Garrix, Bono и The Edge от U2 представят официалния химн на UEFA EURO 2020 – “We Are The People”

Pinterest LinkedIn +

След почти година на нетърпеливо очакване и пазене в тайна звездният холандски продуцент и DJ Martin Garrix представи официалната песен за UEFA EURO 2020 – "We Are The People". Тя е записана с участието на не кого да е, а Bono и The Edge от U2!

Garrix започва да работи по парчето преди 3 години и още тогава решава, че вокалите на Bono биха паснали перфектно на енергията на трака. След като Bono се включва в проекта и пише текста и мелодията, а The Edge изсвирва китарите, футболният химн се превръща в хит, съчетаващ отличителното звучене на всеки един от тримата звездни артисти.

"Творенето на музика за едно от най-големите спортни събития на света с Bono и The Edge бе уникално преживяване. Много съм горд с това, което направихме заедно, и изключително се вълнувам най-накрая да го споделим със света" –  казва Martin Garrix.

"We Are The People" е доказателство, че една песен може да разглежда трудностите, пред които е изправен светът в даден момент, и все пак да дава общ отговор на проблемите. Парчето е обединяващ химн, който можем да си запеем, независимо къде сме и откъде идваме, носи послание за позитивизъм, надежда и решителност, нужни на всеки екип, за да успее.

Освен на официалния трак Garrix е продуцент и на музиката, която ще звучи по време на събитието. Издадена на 25-тия му рожден ден, "We Are The People" е доказателство за впечатляващия марш из челните позиции на музикалните класации в кариерата на Garrix. Всеки европейски UEFA турнир до момента, от 1992 г. насам, е съпроводен от официален химн в изпълнение на звезди като Nelly Furtado, Simply Red и Enrique Iglesias.

"Футболът и музиката имат силата да събират хората. Те са вектори на страст и емоция, а в съчетание подсилват енергията на турнира" –  коментира Guy-Laurent Epstein – маркетинг директор на UEFA..

За първи път в историята UEFA EURO 2020 ще посети 11 различни града на континента – Амстердам, Баку, Букурещ, Будапеща, Копенхаген, Гласгоу, Лондон, Мюнхен, Рим, Санкт-Петърбург и Севиля ще са домакини на мачовете това лято. Първата среща ще се проведе на стадион "Олимпико" в Рим на 11 юни 2021 г., където Турция ще се изправи срещу Италия, а последният - на стадион "Уембли" в Лондон на 11 юли.

Сподели.