Марк Зукърбърг обединява усилия със Samsung, Nokia и Qualcomm, за да направи интернет леснодостъпен по цял свят

Pinterest LinkedIn +

Създателят и CEO на Facebook Марк Зукърбърг оповести чрез собствената си страница в най-голямата социална мрежа старта на нов проект, който ще бъде осъществен в партньорство с редица технологични компании, сред които Samsung Electronics, Nokia, Qualcomm, Ericsson, MediaTek и Opera.

Организацията, наречена Internet.org, има за цел да направи необходимото, за да осигури достъп до интернет на онези близо 5 милиарда души по цялото земно кълбо, които в момента нямат такъв. Понастоящем потребителите на интернет възлизат на 2,7 милиарда души, или само 1/3 от човечеството.

"Идеята, в името на която бе създаден и еволюира Facebook, е хората да могат да се свързват едни с други. В развиващите се държави съществуват огромни пречки, заради които хората не могат да станат част от световната мрежа и икономиката на познанието.
Internet.org представлява глобален проект, чиито партньори ще работят за това да преодолеят тези препятствия и да направят интернет достъпен за всички онези, които нямат възможност да го използват", казва се изявлението на Зукърбърг.

Той смята, че със съвместните усилия и ресурси на участниците в проекта и чрез мобилизация на high-tech индустрията и правителствата на високоразвитите държави осъществяването на тази цел е въпрос на време.


Сподели.