Marilyn Manson Vs. хърватското духовенство - 1:0

Pinterest LinkedIn +

Въпреки протестите на мнозина хърватски свещеници във връзка с концерта на шок-рокера Мерилин Менсън (Marilyn Manson) в град Пула, той все пак се е състоял. Разрешение за провеждането му е дала хърватската полиция, съобщи BBC.

Пърформансът на Менсън в крайбрежния град Пула в понеделник, 22 август, можеше и да не се състои, ако волята на мнозина протестантски и католически духовници се беше наложила над тази на организаторите, феновете и властите. Според първите, Менсън "проповядва сатанизъм". Католически свещеник е казал на кмета на Пула, че "феновете на Менсън превръщат местата, на които се провеждат концертите му, в Содом и Гомор".

"За мен е нормално като артист да провокирам хората", казал е изпълнителят за местния всекидневник "Novi List". "Ако те (духовниците) мислят, че един артист може да разклати тяхната вяра, то тогава тази вяра е доста крехка", заключил е Менсън. "Нямам претенции, че това, което правя, може и трябва да бъде възприето от всеки", коментирал е определението "мрачна личност" той и е добавил: "Много ме разочарова начина, по който полицията и религиите манипулират хората".

Концертът в понеделник се е състоял в Римския амфитеатър в града, пред 4000 души публика и при засилено полицейско присъствие.

Пълният текст на интервюто на Мерилин Менсън за "Novi list" на хърватски.

Сподели.