Marilyn Manson и скандалното видео към (s)AINT

Pinterest LinkedIn +

Представете си "Да напуснеш Лас Вегас", но без Nicolas Cage, а с Marilyn Manson, заместете алкохола с наркотици, добавете потоци от кръв, самонараняване, HOLY BIBLE посипана със специфичен бял прах, мастурбация пред жена в булчинска рокля, инжектиране на субстанция от добронамерени приятели, секс с две жени, последвано от кадри на “мъжка” нежност.

Представете си всичко това на фона на глас, който ви напява “I don’t care if your world is ending today I wasn’t invited in it anyway”.

Това, което ще се получи, е видеото към парчето (s)AINT на Marilyn Manson, включено към бонус DVD-то от последния му албум "Lest We Forget". Едва ли някога това видео ще се завърти по екрана на някоя музикална телевизия в тази си версия, едва ли някой ще се опита да цензурира толкова скандален клип.

Режисьор на (s)AINT е актрисата Asia Argento, дъщеря на бележития италиански хорър режисьор Dario Argento, която участва и в кадри от провокативния клип. Според думите на Manson, той и Argento са се споразумели всичко, което е заснето в клипа да бъде реалистично, а не фалшива постановка и за целта са се затворили за 2 дни в хотелската стая, в която е снимано видеото.

Marilyn Manson не работи случайно с нея. През тази година той се появи и в нейния филм “The Heart is Deceitful Above All Things”, където играе ролята на тотално пропаднал бял тип.


Asia Argento

Сподели.