Марианна Александрова е осмият MasterChef на България

Pinterest LinkedIn +

Тя спечели журито с меню, което представи гастрономическата идентичност на Варна

Марианна Александрова е големият победител в осмия сезон на кулинарното предаване "MasterChef". Освен титлата „MasterChef на България“ тя грабна и голямата награда от 100 000 лв. На финала Марианна се изправи срещу бившия боксьор Осман Пенд и фаворитката на останалите хоби-готвачи - Биляна Стамова. Варненката спечели шеф Илиан Кустев, шеф Александър Таралежков и ресторантьора Явор Сарафов със своето морско меню.

Марианна оцеля в цели 7 елиминационни битки, спечели си 3 значки за имунитет и една мастър-престилка по пътя си към финала. „Въпреки че не бях любимка на своите конкуренти, успях да се утвърдя и да стигна до финал. Такъв адреналин и положителна емоция не бях изпитвала никога досега. Дълбоко в сърцето си винаги съм знаела, че ще бъда на финал.“, сподели тя преди старта на кулинарната битка.

„Морската лъвица“, както я нарече шеф Таралежков, е научен работник с изявена страст към туризма. Още в началото на надпреварата тя сподели, че има за цел да създаде регионален гастрономически бранд на град Варна заради многото националности, оставили своя отпечатък върху местната кухня. Вярна на принципите си, за финала тя представи родния си град с тристепенно меню, базирано на задълбочено 3-годишно проучване.

За своя последен спринт Марианна приготви „черноморска супа с лаврак, миди, скариди и хайвер“, „филе от калкан с цвят от тиквичка и картофен фондан“ и „кейк по варненски с тиквички и бял шоколад“.

„И тримата имахте изключителни заявки, но един наистина успя да превърне идеите си във впечатляваща реалност“, заяви шеф Илиан Кустев секунди преди да обяви победителя.

„По време на MasterChef калих характера си. Имах много възходи, по-малко падения и станах доста по-устойчив човек – на стрес, на емоции. Това е най-голямото приключение в целия ми живот. Няма да го забравя никога. Трудно ми е да повярвам, че така бленуваната статуетка най-накрая е в ръцете ми и ще бъде там, където й е мястото – във Варна!“, сподели развълнувано MasterChef Марианна Александрова.


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.