Manic Street Preachers в афиша на EXIT 2009 след Korn, Moby и Madness

Pinterest LinkedIn +

Английската алтърнатив рок група Manic Street Preachers потвърди участието си на юбилейното 10-то издание на музикалния фестивал в Сърбия - EXIT. Концертът на Manic Street Preachers, носители на четири награди "Брит", ще се състои на главната сцена в Нови Сад на 10 юли.

През месец май 2009 г. се очаква да излезе новия албум на Manic Street Preachers, озаглавен "Journal for Plague Lovers". Той е колекция от текстове, останали от техния бивш член - китаристът Ричи Едуардс (Richey Edwards), който изчезна мистериозно на 1 февруари 1995 г.

"Притежаваме тези текстове от 14 години, всички сме съгласни и чувстваме, че сега е момента за тях. Това е продължение на 'The Holy Bible' в много отношения", коментира пред NME басистът на групата - Ники Уайър (Nicky Wire).

"Текстовете са почти неразбираеми дори и за нас, а го познавахме доста добре. Не сме сигурни за какво говори, защото не е тук, за да ни разкаже", допълва музикантът.

Юбилейното 10-то издание на фестивала EXIT ще се проведе между 9 и 12 юли. Сред групите и изпълнители, който ще вземат участие в сръбския музикален форум, са Korn, Moby, Madness, Kraftwerk, Arctic Monkeys, DJ Marky и Dynamite MC, Patti Smith и др.

Представители на електронната музика са имена като Carl Cox, Dubfire, Green Velvet, John Digweed и Sasha.

В предстоящото издание на EXIT обаче няма да се включат български групи.Сподели.