Малкълм Йънг от AC/DC е тежко болен, но групата няма да се пенсионира

Pinterest LinkedIn +

Милионите фенове на AC/DC по света вероятно са притеснени от ситуацията в групата през 2014 година.

Марк Гейбъл - фронтмен на Choirboys - разкри в интервю за австралийско радио, че неговият приятел Малкъм Йънг, който е ритъм китарист на австралийските рокаджии, е тежко болен.

"От това, което разбрах, състоянието му е тежко и той няма да може да свири повече. Болен е и няма да може да се качва на сцената, нито дори да записва в студио", твърди Гейбъл.

По-рано през 2014 година AC/DC обявиха, че през месец май ще започнат записи на нов албум. Сега положението в групата изглежда различно и се заговори за "пенсиониране". В крайна сметка бандата публикува и официална позиция на своята Facebook страница.

"След като в продължение на 40 години бе посветил живота си на AC/DC, китаристът и основател Малкълм Йънг си взима почивка от бандата поради здравословни причини. Той иска да благодари на легионите верни фенове на групата по света за любовта и непрестанната им подкрепа.

Във връзка с всички слухове и новини, молим личното пространство на Малкълм и неговото семейство да не бъдат нарушавани. AC/DC ще продължи да прави музика."

Малкълм Йънг е на 61 години и е с 2 години по-възрастен от своя брат Ангъс Йънг, който безспорно е най-популярният член на AC/DC.

Сподели.