Македонската пропаганда изкопа дъното: сравниха княгина Калина с "македонската кралица"

Pinterest LinkedIn +

"Македонска кралица на първата снимка и българска кралица на втората. Има разлика".

С тези думи фейсбук групата, наречена "Macedonia Love", представи колаж с дъщерята на Симеон Втори - княгиня Калина. Снимката на Калина, която обиколи медиите през последните дни, е от ритуалното погребение на останките на Фердинанд в двореца "Враня".

"Само гърците ще се разплачат при тази снимка, защото те нямат кралица" - не спират с подигравките авторите на колажа.

Гаврата не спира дотук. Малко по-късно страницата пусна снимка на Калина от същото събитие с надпис "Когато  смесиш българин с грък, получаваш принцеса Калина".

 

Какво точно означава това и коя е измислената "Македонска кралица" не става съвсем ясно от поста на югозападните ни съседи. Имате ли някакви предположения?
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.