Молдовска туристическа агенция прекрои границите на Балканите в полза на Македония

Pinterest LinkedIn +

"Българската (Пиринска или Източна) Македония... става част от България след Първата Балканска война от 1912 г.". Този урок по история се изнася във Фейсбук в страницата на TM Alpimarin-Tur, представена като туристическа агенция от Молдова. 

Обяснението идва в отговор на предходен пост, който очевидно им възражения към приложената карта, с която агенцията рекламира свой продукт (екскурзоводна автобусна обиколка до морето в Албания, с обиколка на територията на Гръцка Македония, град Солун и Северна Македония, в град Охрид). Постът, както и десетки други отговори под публикацията, са надлежно скрити. Виждаме обаче наглия отговор от самата агенция, който започва с думите: "Личи си, че не само не сте били с нас на екскурзия, но и ви мързи да четете". Ето и цялото обяснение на геополитическата обстановка в областта Македония, представена от молдовската туристическа агенция на руски език и преведена автоматично на български:

Отговорът от туристическата агенция

Остава въпросът дали това е истинска туристическа агенция, или специално създадена страница с политически цели, маскирана като туристическа агенция? И разбира се, кой точно стои зад молдовците, които си позволяват подобни внушения? И не на последно място, практика ли е туристически услуги да се рекламират с политически карти?
Рекламата
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.