Майли Сайръс се подигра с Шинейд О'Конър, двете певици вече са във война

Pinterest LinkedIn +

Отвореното писмо на Шинейд О'Конър до Майли Сайръс относно имиджа и посланията ѝ развълнува целия свят и предизвика безкрайни дискусии в социалните мрежи, но не постигна очаквания ефект върху 20-годишната поп звезда и актриса, чийто актуален сингъл Wrecking Ball счупи редица рекорди и оглави Hot 100.

Шинейд О'Конър към Майли: Не се превръщай в "проститутка на шоубизнеса"

Вместо да отговори в подобен стил на обширното писмо на 46-годишната ирландска изпълнителка, Сайръс сведе коментара си до няколко лаконични съобщения в Twitter, хвърляйки много повече усилия върху това да промотира участието си в Saturday Night Live този уикенд.

С първото си съобщение Майли Сайръс прави аналогия между скорошната криза на Аманда Байнс, довела до настаняването ѝ в рехабилитационна клиника за психиатрично лечение, и случая с О'Конър от началото на 2012 г. Тогава изпълнителката на култова песен Nothing Compares 2 U афишира собствените си ментални проблеми и потърси помощ чрез серия смущаващи съобщения в Twitter.

Малко по-късно Майли публикува и снимка на О'Конър, придружена с тага #SNL (Saturday Night Live), на която се вижда как ирландката скъсва пред камерата снимка на папа Йоан Павел II. Случката се разиграва при гостуването на О'Конър в популярното американско шоу през 1992 г.

Същевременно О'Конър реагира на първото съобщение на Сайръс с ново отворено писмо, в което изразява възмущението си от липсата на етика у по-младата си колежка.

"Не, наистина, що за хора те съветват? Имаш ли идея колко глупаво и опасно е да се подиграваш на хора, страдащи от психически проблеми? Един ден самата ти ще страдаш от подобни, това е извън съмнение.

Повярвай ми, тръгвайки по пътя, който си си избрала, ще свършиш точно там", пише в писмото на О'Конър, в което певицата поставя ултиматум на Сайръс да изтрие съобщенията си в Twitter "незабавно", ако не иска с нея да се свържат адвокатите ѝ.

Същото се казва и в третото писмо на О'Конър, публикувано отново в собствения ѝ сайт. В него тя подчертава, че припомнянето на случая от 2012 г. по начин, каращ го да звучи като нещо актуално, е вреден за кариерата ѝ.

"Изобщо ли нямаш чувство за отговорност? Подигравките с хората причиняват смърт. Точка. Това е неприемлив начин на публично дискредитиране, независимо кой е източникът на подигравките. Ако не премахнеш тези публикации от Twitter веднага, очаквай обаждане от адвокатите ми", пише още певицата, като от своя страна прави аналогия с кризата на Бритни Спиърс от преди няколко години.

"Как се чувстваш, когато чуваш подобни подигравки и присмех по адрес на Бритни Спиърс заради това, че е имала ментални проблеми? Знам, че аз самата бих искала лично да порицая онези, които се отнасят с нея по този начин.

Би трябвало да се чувстваш засегната, ако тя ти е приятелка и, по-важното, ако ти си нейна истинска приятелка. Би трябвало да се извиниш за това, че се включи в хора на онези, които унижават жените, оказали се твърде мили, за да съумеят да оцелеят в музикалния бизнес без да полудеят".

Всичко, изписано до момента от О'Конър обаче, не е по-многословно от отвореното писмо на Аманда Палмър до нея и до Майли Сайръс (an open letter to sinéad o’connor, re: miley cyrus), което можете да прочетете ТУК.


Сподели.