Майката на 2Pac спира продажбите на неиздавани записи

Pinterest LinkedIn +

Афени Шакур (Afeni Shakur) - майка на 2Pac - се опитва да попречи на бившия му лейбъл Death Row Records Inc. да пусне в продажба последните неиздадени записи на рапъра.

Според съдебно споразумение с бившия лейбъл на рапъра, всички неиздадени записи е трябвало да бъдат предадени на наследниците му. Това обаче не се е случило и Афени Шакур (Afeni Shakur) смята, че с издаването на този албум компанията Death Row Records Inc. се опитва да предотврати неизбежния си банкрут.

За плановете на лейбъла близките на 2Pac са научили, след като
собственикът му Мериън Найт (Marion Knight) е започнал масивна реклама пред потенциални купувачи на албума. Според Найт новият диск щял да бъде "перлата в короната на активите на Death Row", съобщава адвокатът на семейство Шакур Доналд Н. Дейвид (Donald N. David), цитиран от CNN.

През 90-те години на миналия век лейбълът Death Row е издавал и рап звезди като Snoop Dogg и Dr. Dre, но след смъртта на 2Pac през 1996 г. започва да запада. Така през 2006 г. се налага лейбълът, натрупал дългове за над 100 милиона долара, да обяви банкрут.

2Pac, чието истинско име е Тупак Шакур (Tupac Shakur), беше застрелян в колата на Мариън Найт (Marion Knight) след сбиване пред хотел в Лас Вегас. Наследството му обаче беше повод за редица скандали, които привидно приключиха със съдебно споразумение между Death Row Records Inc. и семейството на 2Pac, според което собственикът на лейбъла бе задължен да заплати огромна и неназована сума на семейство Шакур.

Сподели.