Отново масирано присъствие на 2Pac

Pinterest LinkedIn +

Септември - месецът, в който бе убит, се превърна в месеца на 2Pac. След като на бял свят се появи втората част на компилацията “The Rose”, в която хип-хоп и R&B величия са почерпили вдъхновение от неговата лирика, сега предстои да бъде заснет филм по негов сценарий.

Шакур е написал сценария на "Live 2 Tell" през 1995 година, като е имал предвид себе си за главната роля. Той проследява пътя на промяната за чернокож младеж, произлизащ от бедните части на големия град, който става наркобос, но след това се връща в правия път. Със сценария се е сдобила компанията Insomnia Media Group, която възнамерява да даде старт на продукцията идния март. Продуцент на филма ще бъде Афени Шакур (Afeni Shakur), майката на убития през 1996 година рапър, която е предоставила правата му на Insomnia.

Друго знаменателно събитие около 2Pac, който сякаш все още е жив, е откриването на новата му бронзова статуя в Атланта, съвпаднало като дата с рилийза на “The Rose Vol.2”. Статуята е разположена в емблематичната Градина на мира в Центъра за изкуства на името на 2Pac (Tupac Amaru Shakur). Част от приходите от продажбите на “The Rose Vol.2” пък ще отидат във Фондацията на 2Pac, където се събират средства за центъра, в който днес хора от всички поколения могат да изразяват мислите и чувствата си чрез различни изкуства. 

“The Rose Vol.2” е издадена от музикалната компания, която носи името на семейството – Amaru Entertainment. Албумът съдържа 15 новаторски парчета от различни жанрове – рап, хип-хоп, соул и ар-енд-би. Сред гостуващите артисти са Outlaws, Bone Thugs-N-Harmony, Ludacris, Lyfe Jennings, Dead Prez, Talib Kweli, Memphis Bleek, Шок Джи от “Digital Underground” - човекът, който има най-голям принос към соловата кариера на 2Pac, и много други, в това число членове на “Pac’s Kids” (“Децата на ТуПак”) като Амбър Грандерсън, която е само на 15 години, и Морган Макензи - на 16. Всички текстове са взаимствани от книгата на 2Pac “The Rose that Grew from Concrete” ( “Розата, която израстна от бетона”), затова и подзаглавието на албума е “Music Inspired by Tupac’s Poetry” (“Музика, вдъхновена от лириката на 2Pac”)

Съдържание на албума:

1.Intro feat. Black Ice
2.Power of a Smile feat. Bone Thugs N Harmony
3.The Eternal Lament feat. Celina
4.Fallen Star feat. Talib Kwali
5.In The Depths of Solitude feat. Ludacris
6.Movin On feat. Lyfe Jennings
7.Life Through My Eyes feat. Memphis Bleek & Tupac
8.When Ure Heart Turns Cold feat. The Outlawz
9.Black Woman feat. Jamal Joseph & Che Davis
10.Only 4 The Righteous feat. Yoyo
11.Where There is a Will… feat. Boot Camp Clik
12.When Ur Hero Falls feat. Impact Kids
13.And 2morrow feat. Shock G
14.If I Fail feat. Dead Prez
15.Poetry by Amber & Morgan of Pacskids

Сподели.