Майк и Моли (Mike & Molly)

Pinterest LinkedIn +

Какво му трябва на един ситком, за да е успешен? Номинирана за "Оскар" актриса за главната роля и малко оригиналност явно са напълно достатъчни, поне що се отнася до сериала на CBS Mike & Molly. Освен с присъствието на прекрасната Мелиса Маккарти (Melissa McCarthy) той грабва зрителя и с изобилие от свеж хумор.

Всъщност Mike & Molly залага на класическа за ситком структура - двойка или семейство, заобиколени от шантави роднини, които непрекъснато се месят в отношенията им. Това описание подхожда идеално на цял куп комедийни сериали - като започнем от любимия ни Everybody Loves Raymond (Всички обичат Реймънд), минем през щурите Dharma & Greg (Дарма и Грег) и стигнем до The King of Queens (Кралят на квартала).

Именно това е причината да е странно, че създателите на Mike & Molly са намерили достатъчно оригинален подход към темата, за да успеят да ни изненадат. Защото те съвсем не са обикновена двойка. Макар понякога да имат същите проблеми като всички останали, в повечето случаи недоразуменията при тях са доста по-големи.

Идеята:

Създател на Mike & Molly е сценаристът и продуцент Марк Робъртс (Mark Roberts), познат с работа си над хитовия Two and a Half Men. Пилотният епизод е режисиран от Джеймс Бъроуз (James Burrows), който е работил над хитови поредици като Cheers, Dharma & Greg и Will & Grace и има десет награди Emmy. Двамата са и изпълнителни продуценти, а другото важното име, което стои зад сериала, е Чък Лори (Chuck Lorre).

Началото:

Сериалът стартира през септември 2010 година, а пилотният епизод е гледан от повече от 12 милиона зрители в САЩ. Поредицата получава предимно позитивни отзиви от критиката, номинирана е за People's Choice Award, Satellite Award и Emmy. През март 2014 година от CBS обявяват, че Mike & Molly е подновен за пети пореден сезон.

У нас сериалът се излъчва от bTV Comedy.

Историята:

Действието се развива в Чикаго, където полицаят Майк (Били Гардел) и учителката Моли (Мелиса Маккарти) се запознават на среща на Анонимните чревоугодници. Слабостта им към вкусотийките не е единственото, което ги свързва, и двамата ще положат огромни усилия, за да отслабнат. Това обаче никак не е лесно.

Другият основен проблем във връзката на чаровната двойка е изобилието от роднини и приятели, които умират да дават съвети (най-често лоши) и да се месят в отношенията им. Въпреки това обаче Майк и Моли са една от онези двойки, които просто са създадени един за друг.

Героите и звездите:

Мелиса Маккарти е една от най-успешните комедийни актриси през последните няколко години, най-вече защото изключителното й присъствие може да направи всеки филм смешен. От ленти, които си струва да гледате единствено заради нея като Identity Thief и The Heat, до хитови комедии като донеслия й номинация за "Оскар" Bridesmaids и The Hangover Part III - ролите й са винаги интересни и разнообразни.

Mike & Molly не прави изключение. Този път тя е в ролята на чаровната и изключително забавна Моли, а за изпълнението си получава награда Emmy.

Били Гардел е добре познат на феновете на комедийните сериали от My Name Is Earl и Yes, Dear. В Mike & Molly той е в ролята на добродушния полицай Майк, който наистина много иска да отслабне, но среща твърде много вкусотии по пътя към целта.

Кейти Миксън е в ролята на Виктория - лекомислената и много слаба сестра на Моли. Повечето от вас вероятно са гледали Миксън и в други комедийни сериали като Two and a Half Men и Eastbound & Down.

Рино Уилсън е в ролята на Карл - най-добрия приятел и колега на Майк. Многознайко, който живее с баба си и изобщо не може да се оправя сам, Карл е забавен, но връзките му непрекъснато се провалят.

Сподели.