Mach-E е първият електрически SUV на "Ford"

Pinterest LinkedIn +

"Ford" представи първия си електрически SUV. Това е вдъхновеният от Mustang нов Mach-E. Моделът ще се опита да се превърне в лидер в сегмента си, като предлага много пространство, лукс, мощ и технологии.

Mach-E използва изцяло нова архитектура, "облечена" с дизайн, който взима елементи от класическите модели на Mustang през годините. Към тях са прибавени множество технологии. Те са видими още от самото начало, защото Mach-E няма дръжки за отваряне на вратите. Вместо това ще се използват бутони. Освен за атрактивност, това помага и за аеродинамичността и съответно за по-голям пробег.

Тъй като отпред няма двигател, там има втори багажник. Той е предвиден за превоз на течности и други подобни товари. Предвижда се да се предлага и вложка от пяна, която да поддържа лед в продължение на четири дни.

Освен практичен и просторен, Mach-E ще е доста бърз. Той ще развива 322 к.с., като ще цели да е по-бърз от 0 до 100 км/ч, отколкото е Porsche Macan.

Ford ще предложи и Mach-E GT Performance Edition. При него мощността ще е 459 к.с. с 830 Nm и с време от 0 до 100 км/ч "в средните 3 секунди".

Всички версии на Mach-E ще са със задвижване на 4-те колела. Пробегът ще варира според версията, като ще се предлага специален модел с по-мощна батерия и задно задвижване, която ще изминава "поне 480 км". Спортните модификации ще могат да изминават около 380 км. с едно зареждане.

Първите бройки ще са по пътищата към края на 2020 г. Цените все още не са окончателни, но намерението на "Ford" е те да започват в границата между $40 000 и $50 000.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.