Ford Puma се завръща като компактен SUV

Pinterest LinkedIn +

"Ford" представи новото поколение на компактния модел Puma. Основната разлика е, че колата вече не е спортно купе, а компактен SUV. Puma увеличава и броя на вратите си.

Доставките на модела ще започнат през януари 2020 г. Първоначално новата Puma ще се предлага предимно с високо ниво на оборудване, съобщава "Autocar". То ще включва предни седалки с масаж, безжично презареждане на телефони, множество технологични системи за сигурност. Колата ще използва 1-литров трицилиндров двигател Ecoboost с хибридно задвижване и 123 к.с.

Ще има топ версия Puma ST-Line X. Тя ще използва същия двигател, но той ще предлага 153 к.с. Освен това ще е със спортни промени по екстериора и интериора, дигитално табло, LED светлини и спортно окачване. И двата двигателя ще се предлагат стандартно с 6-степенна ръчна кутия. Топ версията ще може да се поръча и със 7-степенен автоматик.

На по-късен етап ще се предложи и дизелов модел с 1,5-литров двигател и ръчна кутия. Подробностите за него обаче все още се уточняват.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.