Лукас Брюнел се надсмива на страха с екстремна велообиколка в Чернобил

Pinterest LinkedIn +

"Радиацията има глас и ни говори", натяга и без това зловещата атмосфера Лукас Брюнел, произнасяйки тези думи, докато върти педалите на своя BMX в "мъртвата зона" на Чернобил в сцена от пълнометражната документална лента Lucas Brunelle goes to Chernobyl.

Американският видеограф, известен в цял свят с дръзките си велоексперименти и хулигански прояви по улиците на големите градове, засне пълнометражен документален филм на територията на една от най-пагубните ядрени катастрофи в човешката история. Неговата премиера се състоя на Bicycle Film Festival в Токио няколко месеца преди излизането му по екраните през декември 2015 година.

С този свой проект Брюнел прави рязък завой от обичайните си маршрути по различните краища на света, и особено от уличните каскади, в които сме свикнали да го виждаме.

В Lucas Brunelle goes to Chernobyl обаче напрежението, което се предава на зрителя, не само не е по-слабо, а напротив - виждайки как групичката велосипедисти, снабдени с уреди за отчитане на радиацията, камери и дихателни филтри, върти педалите в злокобната пустош на Чернобил, могат и да ви полазят студени тръпки, пък дори когато чувате Лукас да заявява: "Това е най-красивото място".


Сподели.